Judith naar Lesbos
nu 0 doel -1.433
funding finished
Laatste updates
Doel
Hoi, ik ben Judith en ik ben 18 jaar als ik naar Lesbos hoop te gaan. Door deze zomer vrijwilligerswerk te gaan doen in een vluchtelingenkamp, hoop ik dat ik veel mensen kan helpen door soms al kleine, praktische dingen te doen, zoals eten uitdelen en spellen doen met de mensen die in dat kamp wonen. Daarnaast wil ik graag een luisterend oor zijn voor mensen die daar behoefte aan hebben.
Motivatie
Omdat ik dit jaar na mijn examens heel veel vrije tijd heb, wil ik die tijd graag goed besteden. Het lijkt mij heel mooi om dat te doen door mijn medemensen, die in een zoveel minder goede situatie zitten dan ik, te helpen. Ik denk dat ik veel kan leren van de situatie daar, dat ik mijn eigen leven meer ga waarderen en dat deze tijd op Lesbos mij op een positieve manier kan veranderen. Iedereen die mij wil helpen om deze twee weken te bekostigen, ben ik erg dankbaar.
Projectfoto's
Stefanos

Wij zijn hier op Lesbos om de vluchtelingen te dienen. Dit doen we door er voor hen te zijn! We helpen zoveel als kan, geven hen liefde en aandacht en bieden een luisterend oor. De situatie in het vluchtelingenkamp is schrijnend en het zou goed kunnen zijn dat dit je schokt. Zoveel mensen, zoveel nood, zoveel onrecht. Jouw komst is ontzettend waardevol, houd dat voor ogen, ook als het moeilijk is!

De droom

De vluchtelingen in de kampen zijn niet de enige die je zult ontmoeten. Je werkt samen met vrijwilligers uit de hele wereld en zult daarnaast de lokale bevolking ontmoeten. Veel inwoners op Lesbos hebben een groot hart voor de vluchtelingen en zetten zich met hart en ziel voor hen in. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je de inwoners van Lesbos dient te respecteren en hen te helpen waar nodig is.

Het project

We hebben gezien dat de manier van communiceren van invloed is op de vluchtelingen. Klaag niet en wees niet negatief! Wees positief, vriendelijk en geduldig. Je zult merken dat je dit zult terugkrijgen. Jouw houding en manier van communiceren is allesbepalend. Een zegenende houding zal tot zegen zijn!  

Updates
Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder