-Linda naar Oeganda-
Strijd tegen armoede
nu 263 doel 1659
16% gefinancierd. nog 155 dagen
Doel
In Bukulula zullen we 'letterlijk' een steentje bijdragen aan de verdere opbouw van de Real Shepherd School. Daarnaast zullen we ook verschillende activiteiten met de kinderen gaan ondernemen.
Aankomend jaar ga ik mij inzetten om samen met een enthousiaste groep jongeren een onvergetelijke reis te maken naar Oeganda.

In het traject voorafgaande de reis zullen we verschillende acties neerzetten om ons doel te bereiken.
Motivatie
Hallo! Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! Mijn naam is Linda en ik kijk er naar uit om in 2019 met een groep van 15 naar Oeganda te gaan.

Wat zo mooi naar voren komt is dat er wordt gestreefd naar een samenleving waar iedereen welkom is en mee mag en kan participeren. Het lijkt mij dan ook geweldig en zeer dankbaar om als groep een bijdrage te mogen gaan leveren aan de opbouw van de Real Shepherd School en daarmee ook aan de samenleving van heel Bukulula.

Het lijkt mij inspirerend om te gaan ervaren hoe de mensen daar leven in geloof en er met elkaar over in gesprek te gaan.

Naast de bijdrage die we zullen leveren aan de opbouw van de Real Shepherd School, zie ik er naar uit om de cultuur binnen de samenleving te leren kennen en leuke sport- en spelactiviteiten aan te bieden aan de kinderen en hier samen aan deel te nemen.

Om deze reis mogelijk te maken bent ook u hard nodig! Help u mee met een financiële bijdrage?
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • An
  Annelou

  25 december om 20:48

  Ik steun met een gift
  €50

  Super tof dat jullie dit gaan doen. Succes en veel plezier ! X

 • Br
  Brian

  24 december om 16:33

  Ik steun met een gift
  €25

  Trots op jullie dat jullie dit doen. Fysiek kan ik niet helpen maar financieel een bijdrage leveren doe ik graag.

 • Ja
  jan en ria

  23 december om 13:16

  Ik steun met een gift
  €10

  veel succes liefs jan en ria

 • We
  Wen

  9 december om 20:49

  Ik steun met een gift
  €15

  Lieve Lin, veel succes in dit mooie avontuur. Ik wens je een goede tijd en mooie ervaringen toe!

 • Me
  Mel&MC

  9 december om 15:43

  Ik steun met een gift
  €10

  Hi Linda en Dave, wat ontzettend gaaf! Mooi en bijzonder avontuur! Liefs Melvin & Marie Claire

Donaties
Bijdrage team € 153
Deze week
Vorige week
Eerder
An
Annelou
50
Br
Brian
25
Ja
jan en ria
10
We
Wen
15
Me
Mel&MC
10