André gaat naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 961 doel 1645
58% gefinancierd. nog 89 dagen
Doel
Mede dankzij jouw inzet, kunnen wij samen met de lokale bevolking een school bouwen in Oeganda.
Motivatie
Ik ben André Cardol, 28 jaar oud en woonzaam in Lisse. Afgelopen mei getrouwd met Ashley Cardol. Ook zij gaat mee als reisleiding. Sinds kort hebben wij een intensieve maar een liefdevolle taak erbij gekregen, namelijk onze puppy Boef.

In 2012 ben ik begonnen bij de koninklijke landmacht. Hier heb ik vier jaar met veel plezier gewerkt met als hoogtepunt mijn uitzending naar Mali voor de Verenigde Naties (VN). Tijdens deze uitzending heb ik geleerd dat teamwork ontzettend belangrijk is! En dat opgeven geen optie is!

Sinds twee jaar ben ik werkzaam als brandweerman op Schiphol. Dit vergt een sterke mentale en fysieke conditie. Ook hier staat teamwork bovenaan.
Het mooiste aan dit beroep is dat het draait om hulpverlening.

Mijn hobby’s zijn fitnessen, snowboarden en reizen. Dit laatste is een gezamenlijke hobby met mijn vrouw. Wij zijn samen met een backpack op onze rug door Thailand, Indonesië en Zuid-Afrika gereisd.

Waarom wil ik mee als reisleider?

Met de bovengenoemde ervaringen , wil ik de jongeren die meegaan op werkvakantie naar Oeganda graag helpen met de voorbereidingen en het uitvoeren van de belangrijkste taak het bouwen van een een school

Ik heb er heel veel zin in!
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
  • 1 january om :

Donaties
Bijdrage team € 961
Deze week
Vorige week
Eerder