Ashley gaat naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 991 doel 1659
60% gefinancierd. nog 89 dagen
Doel
Samen sta je sterk!

Met elkaar gaan wij de liefdevolle uitdaging aan om met de lokale bevolking de 'Real shephard school' verder op te bouwen. Dit gaan we doen door geld op te halen met verschillende acties. Na het behalen van onze geldbedrag, zal aldaar de materialen gekocht worden. Wij kijken er enorm naar uit.
Motivatie
Het gezicht achter één van de zes reisleiders ben ik, Ashley Cardol- de Bruin, 26 lentes jong. Afgelopen mei getrouwd met André, sinds kort een nieuwe gezinslid, namelijk onze hond Boef. En ik ben werkzaam als verpleegkundige.
Al van jongs af sta ik graag klaar voor anderen. Het is fantastisch om een glimlach op het gezicht van een ander te kunnen toveren door enkel een gesprek aan te gaan. Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en/of een beperkingen. Uit deze passie heb ik de opleiding tot verpleegkunde gevolgd. Nu als gespecialiseerde CCU verpleegkundige, ben ik werkzaam op de afdeling hartbewaking in het Alrijne ziekenhuis. Een dynamische afdeling. Dit vraagt stressbestendigheid, geduld, liefde en een dosis humor.
Naast de passie voor mijn werk, ben ik verliefd geworden op het reizen. Het avontuur aangaan doormiddel van een backpack creëert veel mogelijkheden. Het ontmoeten van andere reisgenoten of juist de lokale mensen van het land, is enkel al fascinerend. Je leert veel van elkaar over de verschillen van de normen en waarden van een cultuur en of geloof. Dit is een verrijking voor je eigen ‘mensen’ kennis. Je ‘kijkt’ hierdoor anders op de wereld. Ook leer je de kleine dingen, die voor ons in Nederland al normaal zijn des te meer te waarderen. Tijdens het reizen kom je in verschillende landschappen terecht, leer je de natuur beter kennen en ontdek je prachtige dieren. Dit alles is overweldigend. Thailand, Zuid-Afrika, Bangladesh, Indonesië en Maleisië zijn al afgestreept van mijn bucketlist. Dankbaar dat dit mogelijk is geweest.
Nadat de vraag werd gesteld of ik mee wilde gaan als reisleider voor een werkvakantie met jongeren, was ik direct enthousiast! . Juist door het gelijkwaardige contact van mens tot mens, beteken je echt iets voor elkaar. Zo leer je de wereld en jezelf op een andere manier kennen.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • De
  Denise

  14 december om 17:13

  Ik steun met een gift
  €10

  Lieve sis! Mooi project!

 • St
  Stacey

  10 december om 22:40

  Ik steun met een gift
  €20

Donaties
Bijdrage team € 961
Deze week
Vorige week
Eerder
De
Denise
10
St
Stacey
20