Diane naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 308 doel 1645
19% gefinancierd. nog 155 dagen
Doel
Heey, ik ben Diane van Iperen, 19 jaar oud en doe de opleiding tot verpleegkundige. Aankomende zomer ga ik mee met de reis naar Oeganda (Bukulula). Ik heb heel veel zin in de acties die we gaan organiseren , en al zijn begonnen, om geld in te zamelen. Dit geld hebben we hard nodig om de reis en de hulp aan de bevolking te kunnen bekostigen.
Motivatie
Ik ga met deze reis is omdat ik graag wat wil betekenen voor mensen ergens anders op de wereld, die het minder hebben dan wij. Ook lijkt het mij een mooi idee om een hele andere cultuur mee te maken dan Nederland. In Nederland hebben we namelijk alles en in Oeganda hebben ze veel minder. Hierdoor leer je anders te denken en leren te werken met wat er aanwezig is. Daarnaast hoop ik de school en de bewoners van het dorp te kunnen helpen.

Wilt u meer zien over wat ik en mijn medereizigers doen kijk dan ook eens op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/Jongerenreis-Oeganda-19-PKN-Lisse-2274620396196194/

Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • Mi
  Miriam

  15 january om 16:06

  Ik steun met een gift
  €25

  Veel succes!

  Di
  Diane
  15 january om 16:06

  Heel erg bedankt voor de bijdrage!

 • Ri
  Rine van Iperen

  28 december om 12:47

  Ik steun met een gift
  €15

  Veel succes en plezier in Oeganda!

  Di
  Diane
  28 december om 12:47

  Heel erg Bedankt!

 • 17 december om 11:42

  Ik steun met een gift
  €30

  Love you xxx

 • Op
  Opa & Oma

  10 december om 17:41

  Ik steun met een gift
  €30

  Fantastisch Diane dat je dit gaat doen. Stekete met het bij elkaar krijgen van het bedrag.

 • Co
  Corrien

  9 december om 20:18

  Ik steun met een gift
  €5

  Succes. En geniet van deze mooie ervaring

 • Ma
  Marcel en Dineke

  9 december om 15:03

  Ik steun met een gift
  €50

  Hier alvast een eerste bijdrage. Succes

Donaties
Bijdrage team € 153
Deze week
Mi
Miriam
25
Vorige week
Eerder
Ri
Rine van Iperen
15
30
Op
Opa & Oma
30
Co
Corrien
5
Ma
Marcel en Dineke
50