Gambia 2019
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
nu 440 doel 1718
26% gefinancierd. nog 107 dagen
Doel
Het doel van deze actie is om geld op te halen om zo een school te kunnen gaan uitbreiden in Gambia. De wachtlijst voor de leerlingen wordt namelijk steeds groter en de school is toe aan uitbreiding.
Motivatie
Ik doe mee aan deze actie omdat ik het belangrijk vind dat kinderen waar ook ter wereld, naar school kunnen gaan. Ieder kind heeft recht op onderwijs, omdat onderwijs toekomstperspectieven biedt.
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
 • Ke
  Kees

  11 november om 17:38

  Ik steun met een gift
  €48

  Goede reis en doe je best!

 • An
  Annemarie

  3 november om 19:20

  Ik steun met een gift
  €10

 • As
  Astrid

  3 november om 18:26

  Ik steun met een gift
  €10

  Heelveel plezier en succes met deze mooie ervaring

 • Ar
  Arja

  3 november om 15:41

  Ik steun met een gift
  €5

  Goed bezig, kanjer!

Donaties
Bijdrage team € 367
Deze week
Vorige week
Eerder
Ke
Kees
48
An
Annemarie
10
As
Astrid
10
Ar
Arja
5