Jonneke naar Gambia
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
Jonneke Vroegindeweij
nu 490 doel 1670
29% gefinancierd. nog 173 dagen
Doel
Heeey!
Leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina! Ik ben Jonneke Vroegindeweij en ben nu 15 jaar. Aankomende zonervakantie ga ik met een groep jongeren naar Gambia om daar iets te betekenen voor de samenleving. Met de acties die we doen willen we zoveel mogelijk geld ophalen om de mensen daar te helpen, een basisschool uittebreiden en om natuurlijk deze reis mogelijk te maken! Door middel van deze reis hoop ik sterker in mijn geloof te worden en dingen te leren wat betreft mijn geloof en mijn kijk op de wereld. Ik heb er heel veel zin in! Zou jij mij helpen?! Alvast bedankt! Xx
Motivatie
Waarom ik deze actie doe? Omdat ik iets wil betekenen voor mijn medemens!
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  31 december om 11:48

  Ik steun met een gift
  €40

 • Fr
  Freek en Nan

  30 december om 20:59

  Ik steun met een gift
  €40

  Klusgelders november en december

 • In
  ineke

  24 december om 15:37

  Ik steun met een gift
  €25

  bedankt voor schoonmaken

 • Na
  Nathalie Ursum

  12 december om 09:41

  Ik steun met een gift
  €15

  Hoi Jonneke, Dank je wel voor het regelen van pieten. De kinderen hebben een top avond gehad!

 • Na
  Nan en Freek

  30 november om 19:09

  Ik steun met een gift
  €130

  Stroopwafel opbrengst

Donaties
Bijdrage team € 240
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
40
Fr
Freek en Nan
40
In
ineke
25
Na
Nathalie Ursum
15
Na
Nan en Freek
130