Jeannelle naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 403 doel 1645
24% gefinancierd. nog 155 dagen
Doel
Hoi, mijn naam is Jeannelle. Het komende jaar ga ik samen met een gave groep jongeren me inzetten voor een superbijzondere reis naar Oeganda! We gaan samen verder bouwen aan de ‘Real Shephard School’. Ik heb ongelofelijk veel zin in deze reis en de aanloop er naar toe en hoop veel te kunnen doen en betekenen voor de mensen in Oeganda.
Motivatie
Ik wilde altijd al een keer naar Afrika toe en daar vrijwilligerswerk doen. Dus toen ik van deze reis hoorde, was ik meteen enthousiast. Wat mij vooral zo aanspreekt aan deze reis, is dat je iets kan betekenen voor iemand die het veel minder goed heeft dan jij. Ook lijkt het me heel tof om de cultuur van Oeganda beter te leren kennen. Daarnaast lijkt het me gewoon een hele gave ervaring en ik hoop er veel te leren, vooral het leren waarderen van wat ik al heb.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • Li
  Lizzy

  25 december om 23:26

  Ik steun met een gift
  €250

  Lieve Jeanelle heel tof dat je komend jaar deze reis gaat maken en jouw tijd en geld gaat gebruiken om deze mensen in Oeganda te helpen. Succes met het binnenhalen van jouw streefbedrag.

Donaties
Bijdrage team € 153
Deze week
Vorige week
Eerder
Li
Lizzy
250