Mac with a mission
doel 1659 + € 48
funding finished
Laatste updates
07 maart om 20:39:00 uur
Bo
Bonny

Ik steun met een gift

Statiegeldbonnen AH

12 februari om 20:44:00 uur
Co
Colin

Ik steun met een gift

Goed bezig , zet m op.!

Ma
Mac
16 februari om 12:29 uur

Ontzettend bedankt Colin voor je donatie.

Doel
Mijn doel is om geld bij elkaar te werven zodat ik 3 weken in Oeganda vrijwilligerswerk kan gaan doen en meehelpen met het bouwen van een school samen met mijn team.
Motivatie
Deze reis werd besproken bij Rocksteady, een gesprekskring van de kerk, en vond het meteen gaaf om samen met een aantal andere vrienden daar naartoe te gaan om te helpen.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • Bo
  Bonny

  7 maart om 20:39

  Ik steun met een gift
  €271

  Statiegeldbonnen AH

 • Co
  Colin

  12 februari om 20:44

  Ik steun met een gift
  €25

  Goed bezig , zet m op.!

  Ma
  Mac
  12 februari om 20:44

  Ontzettend bedankt Colin voor je donatie.

Donaties
Bijdrage team € 1411
Deze week
Vorige week
Eerder
Bo
Bonny
271
Co
Colin
25