Niels naar Oeganda
nu 1.511 doel 1.645
funding finished
Laatste updates
08 februari om 11:48:00 uur

Ik steun met een gift

Niels, bedankt voor je bijdrage met het fluiten van de wedstrijden op het zaalvoetbaltoernooi bij
VV Noordwijk!

Veel succes met je verdere crowd fund acties!

Groet namens BroSports!

08 februari om 11:45:00 uur

Ik steun met een gift

Niels, bedankt voor je bijdrage met het fluiten van de wedstrijden op het internationale toernooi op
FC Lisse!
Veel succes met je verdere crowd fund acties!

Groet namens BroSports!

Doel
Zomer 2019 ga ik met een groep jongeren naar Oeganda om hier een verschil te maken. Wij gaan helpen met het bouwen van een school, activiteiten organiseren voor de mensen daar en nog veel meer! Mijn doel is om voor die mensen iets te kunnen betekenen op wat voor manier dan ook. Naast het feit dat wij iets doen voor de mensen daar, krijg ik er natuurlijk ook iets moois voor terug; "Een ervaring die mij voor het leven zal bijblijven!"
Motivatie
Mijn motivatie om deel te nemen aan dit project is ten eerste, omdat ik graag reis en andere culturen wil ontdekken.
Zo heb ik al een aantal verre reizen gemaakt naar o.a. Amerika, Zuid- Afrika en Sri Lanka. Ik ben nog nooit in Oeganda geweest en toen ik hoorde dat ik de kans had om mee te gaan, kon ik dat natuurlijk niet laten schieten! Verder vind ik het heel erg belangrijk om de mensen in Oeganda te helpen, omdat de mensen daar veel minder te besteden hebben dan wij hier in Nederland. Nu krijg ik de kans om met dit project iets te kunnen betekenen voor de mensen die het hard nodig hebben, daar doe ik het voor! Ten slotte hoop ik tijdens de reis via de lokale bevolking en ons team in Oeganda, meer over het geloof te weten te komen. Ik ben er van overtuigd dat het een hele mooie, gezellige, leuke en vooral leerzame reis gaat worden!
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen, een examenhal, keuken, toiletblok en administratiegebouw bij gekomen. De school is enorm aan het groeien,er zijn nu zo'n 460 kinderen. Tijd voor om de kleine ruimten om te bouwen tot grote klaslokalen!

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • 8 februari om 11:48

  Ik steun met een gift
  €20

  Niels, bedankt voor je bijdrage met het fluiten van de wedstrijden op het zaalvoetbaltoernooi bij VV Noordwijk! Veel succes met je verdere crowd fund acties! Groet namens BroSports!

 • 8 februari om 11:45

  Ik steun met een gift
  €20

  Niels, bedankt voor je bijdrage met het fluiten van de wedstrijden op het internationale toernooi op FC Lisse! Veel succes met je verdere crowd fund acties! Groet namens BroSports!

 • 8 februari om 11:41

  Ik steun met een gift
  €10

  Bedankt voor het fluiten van mijn wedstrijd!! Succes met de verdere crowd funding acties. Groet van je neef! Jesse Mijnders

 • Mo
  Monique

  27 januari om 18:32

  Ik steun met een gift
  €50

  Hi Niels! Ik vindt het super dat je naar Oeganda gaat. Duurt nog even maar voordat je het weet is het zover ;-)

Donaties
Bijdrage team € 1411
Deze week
Vorige week
Eerder
20
20
10
Mo
Monique
50