Julia naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 153 doel 1659
9% gefinancierd. nog 155 dagen
Doel
Joe! Mijn naam is Julia.
In Juli 2019 ga ik mee naar Oeganda.
Voor die tijd proberen wij met z'n allen zo veel mogelijk geld op te halen, zodat wij de reis mogelijk kunnen maken.
Motivatie
Zelf heb ik nu een tussenjaar en in dit jaar wil ik meer betekenen voor anderen. Dit ga ik doen door middel van vrijwilligerswerk. Dat is namelijk een mooie manier om iets van jezelf aan een ander te geven. In juli ga ik met deze gezellige groep naar Oeganda om daar ons steentje bij te dragen. Ik hoop dat wij, als groep, een mooie tijd tegemoet gaan.
Het belangrijkste is dat we de mensen in Oeganda gelukkig maken.
We gaan ons best doen en ik kijk er enorm naar uit!

Groetjes!
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
  • 1 january om :

Donaties
Bijdrage team € 153
Deze week
Vorige week
Eerder