Serve the World
Strijd tegen armoede
nu 10 doel 1689
1% gefinancierd. nog 172 dagen
Doel
Ik wil graag zoveel mogelijk geld ophalen om een impuls te geven aan het draaiende project in Bukulula. Er is al een basisschool en die wordt zo goed bezocht dat uitbreiding van lokalen wenselijk is. Ook wil ik graag lesgeven en mensen bezoeken om hen te bemoedigen.
Motivatie
Al heel lang is het mijn wens om met ons gezin een werkvakantie te gaan doen.
Deze zomer gaat het er eindelijk van komen! Ik wil dit graag, omdat ik het belangrijk vind om voor andere mensen tot zegen te zijn. Uiteraard ook in Nederland, maar deze weken in de zomer specifiek voor de medemens ver weg. Ik weet zeker dat het een levensveranderende vakantie zal zijn. Wij hopen daar aan de slag te gaan, samen met de plaatselijke bevolking, om zo te bouwen aan een stukje toekomst in Bukulula.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Werkvakantie Oeganda Augustus 2019
Met een groep jongeren en volwassenen willen we onze talenten en gaven inzetten voor dit project. Naast het werken aan uitbreiding aan de basisschool willen we ook daar lesgeven en sport/spelactiviteiten organiseren. We willen dus ons steentje bijdragen in verschillende vormen.
Bekijk mijn team
Updates
 • Di
  Dirkjan

  9 january om 18:48

  Ik steun met een gift
  €10

  Suces.Corine

Donaties
Bijdrage team € 0
Deze week
Vorige week
Di
Dirkjan
10
Eerder