Together for a better world
Strijd tegen armoede
Werkvakantie Oeganda Augustus 2019
nu 240 doel 16670
1% gefinancierd. nog 172 dagen
Doel
Acties organiseren om geld bij elkaar te verzamelen voor het Oeganda Bukulula project om zo de basisschool daar verder uit te bouwen en lokale acties te organiseren voor de kinderen en gezinnen!
Motivatie
Met een groep jongeren en volwassenen willen we onze talenten en gaven inzetten voor dit project. Naast het werken aan uitbreiding aan de basisschool willen we ook daar lesgeven en sport/spelactiviteiten organiseren. We willen dus ons steentje bijdragen in verschillende vormen.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Make the World better
Werkvakantie Oeganda Augustus 2019
nu 0 doel 1689
nog 172 dagen
Ontdek deze actie
Steun kinderen in Oeganda
Tom van Reeuwijk
nu 0 doel 1689
nog 172 dagen
Ontdek deze actie
Jongerenwerk in Oeganda
Bjorn kraaijenbrink
nu 230 doel 1645
nog 172 dagen
Ontdek deze actie
Zendingsreis Oeganda 2019
Dave Klop
nu 0 doel 1645
nog 172 dagen
Ontdek deze actie
Serve the World
Corine van Reeuwijk
nu 10 doel 1689
nog 172 dagen
Ontdek deze actie
Updates
  • 1 january om :

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder