Wouter naar Gambia
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
nu 1035 doel 1670
62% gefinancierd. nog 44 dagen
Doel
Een medemens helpen die het minder heeft als ons hier in Nederland. Het uitbouwen van een school en dus bouwen aan een toekomst voor de kinderen in Gambia.
Motivatie
Er kwam een mooie kans langs om met een groep jongeren uit onze eigen gemeente deze mooie reis te maken. Ik voel me gezegend om in Nederland te leven. Hier hebben we kunnen kiezen voor school/opleiding en werk. In Gambia is dit allemaal heel anders en is school/opleiding niet vanzelfsprekend en dus ook je toekomst onzeker. Hoe mooi is het dan om daar een steentje aan bij te dragen en een ander te helpen in plaats van een relax vakantie. Vakantie is ook zoiets wat voor ons bijna vanzelfsprekend is. Ik geloof in Gambia!! Jij ook? Sponsor ons dan via deze site en volg ons op social media.

Facebook: Geloof in Gambia
Instagram: Geloof in Gambia
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  14 may om 13:26

  Ik steun met een gift
  €50

  Van je schoonmama Margreet succes

 • Jo
  Johan en Petra

  3 may om 20:28

  Ik steun met een gift
  €50

 • Wo
  Wouter

  24 april om 19:32

  Ik steun met een gift
  €70

  Tuin mevrouw van dijk

 • Pa
  Paula van Doorn

  19 april om 18:57

  Ik steun met een gift
  €40

  Bedankt

 • Ke
  Kees

  19 april om 18:31

  Ik steun met een gift
  €75

  Resultaat bloembollenactie!

 • Mo
  Monique

  19 april om 17:42

  Ik steun met een gift
  €50

  Bedankt voor jullie hulp in de tuin!

 • ?!
  Anoniem

  26 february om 13:01

  Ik steun met een gift
  €20

 • Es
  Esther

  24 february om 16:27

  Ik steun met een gift
  €20

  Succes Wouter!!

 • Ma
  Marlies

  30 january om 11:45

  Ik steun met een gift
  €200

  Voor het harde werken

Donaties
Bijdrage team € 460
Deze week
Vorige week
?!
Anoniem
50
Eerder
Jo
Johan en Petra
50
Wo
Wouter
70
Pa
Paula van Doorn
40
Ke
Kees
75
Mo
Monique
50
?!
Anoniem
20
Es
Esther
20
Ma
Marlies
200