Wouter in Gambia
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
nu 363 doel 1670
22% gefinancierd. nog 173 dagen
Doel
Met deze acties gaan we er samen voor zorgen dat kinderen in Gambia niet meer op de wachtlijst hoeven te staan, maar direct naar school kunnen!
Motivatie
In Nederland is het normaal en zelfs verplicht om naar school te gaan. In Gambia is het niet normaal om naar school te gaan, laat staan verplicht. Ik wil gaan strijden om de kinderen in Gambia een nieuwe toekomst te geven door een school uit te breiden en de wachtlijsten te verkorten.
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
 • Pj
  Pjotr

  2 january om 21:54

  Ik steun met een gift
  €5

  Succes jongen!

 • Ma
  Marten

  2 january om 13:31

  Ik steun met een gift
  €20

  Ga jij is ff lekker naar Gambia Jo!

 • -
  -

  2 january om 13:21

  Ik steun met een gift
  €3

  -

 • Ma
  Martijn

  2 january om 12:59

  Ik steun met een gift
  €20

  Ouwe kaasboer

 • El
  Els

  2 january om 12:31

  Ik steun met een gift
  €15

  Succes!

 • Ni
  Nina van Duijn

  2 january om 12:30

  Ik steun met een gift
  €10

  Succes Wouter! ????????????????

 • ?!
  Anoniem

  31 december om 16:21

  Ik steun met een gift
  €25

  Bedankt voor de hulp!

 • Be
  Begeer

  24 november om 20:38

  Ik steun met een gift
  €25

  Goed werk !

Donaties
Bijdrage team € 240
Deze week
Vorige week
Eerder
Pj
Pjotr
5
Ma
Marten
20
-
-
3
Ma
Martijn
20
El
Els
15
?!
Anoniem
25
Be
Begeer
25