Anne-Sophie voor onderwijs in Oeganda
Anne-Sophie van Halsema
nu 41 doel 1.755
2% gefinancierd. nog 155 dagen
Laatste updates
28 januari om 21:37:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Voor een mooi onderwijsproject!

28 december om 22:37:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
Hoi! Mijn naam is Anne-Sophie van Halsema en de volgende zomer ga ik mij inzetten voor het onderwijs. Samen met de drie kerken: Morgenster, Bethlehemkerk en Regenboogkerk zal ik deelnemen aan groep die zal helpen aan het bouwen van een school in Oeganda. Mijn doel is om niet alleen te bouwen aan een school, maar ook bouwen aan het onderwijs. Mijn bijdrage zal zijn dat ik mensen zal onderwijzen en het belang van onderwijs tegen ouders, leraren en kinderen zal vertellen.
Motivatie
Mijn motivatie: Toen ik klein was wilde ik al deelnemen aan een dergelijke reis. Mijn motivatie is een bijdrage kunnen leveren aan het onderwijs. Naar mijn mening moet iedereen onderwijs krijgen. Malala Yousafzai heeft mij 10 jaar lang hierin erg geïnspireerd. Hierbij zegt ze “one book, one pen, one student and one teacher can change the world.”
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn meer dan 290 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Samen met Stichting SHIF willen we verder bouwen aan dit project.

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  28 januari om 21:37

  Ik steun met een gift
  €30

  Voor een mooi onderwijsproject!

 • ?!
  Anoniem

  28 december om 22:37

  Ik steun met een gift
  €10

Donaties
Bijdrage team € 1
Deze week
?!
Anoniem
30
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
10