Anne-Sophie voor onderwijs in Oeganda
Onderwijs voor iedereen!
Anne-Sophie van Halsema
nu 132 doel 1.755
funding finished
Laatste updates
03 februari om 19:03:00 uur
Fa
Familie

Ik steun met een gift

Voor de groei van onderwijs en de toekomst!

01 februari om 12:28:00 uur
M.
m. Essenburg

Ik steun met een gift

van opa en oma Essenburg

Doel
Hoi! Mijn naam is Anne-Sophie van Halsema en de volgende zomer ga ik mij inzetten voor het onderwijs. Samen met de drie kerken: Morgenster, Bethlehemkerk en Regenboogkerk zal ik deelnemen aan groep die zal helpen aan het bouwen van een school in Oeganda. Mijn doel is om niet alleen te bouwen aan een school, maar ook bouwen aan het onderwijs. Mijn bijdrage zal zijn dat ik mensen zal onderwijzen en het belang van onderwijs tegen ouders, leraren en kinderen zal vertellen.
Motivatie
Mijn motivatie: Toen ik klein was wilde ik al deelnemen aan een dergelijke reis. Mijn motivatie is een bijdrage kunnen leveren aan het onderwijs. Naar mijn mening moet iedereen onderwijs krijgen. Malala Yousafzai heeft mij 10 jaar lang hierin erg geïnspireerd. Hierbij zegt ze “one book, one pen, one student and one teacher can change the world.”
Projectfoto's
Jingo James
Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 
De droom
De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.
Het project
Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.
Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • Fa
  Familie

  3 februari om 19:03

  Ik steun met een gift
  €20

  Voor de groei van onderwijs en de toekomst!

 • M.
  m. Essenburg

  1 februari om 12:28

  Ik steun met een gift
  €50

  van opa en oma Essenburg

 • An
  Anne

  30 januari om 10:05

  Ik steun met een gift
  €20

  Succes, Anne-Sophie

 • An
  Anne-Sophie van Halsema

  5 maart om 14:00

  Leren

  De acties zijn in volle gang! Het is erg hard werken, maar ik merk dat ik alleen al van dit proces heel veel leer. Bv.: - Ik leer samen te werken - ik leer hoe ik het beste een taart kan bakken - ik leer zingen (helaas kan ik het nog steeds niet mooi) - ik leer over het noorderlicht - ik leer contact maken met mensen die ik niet ken - ik leer dat je in een tussenuur ook heel nuttig kan werken (aan alle acties) - ik leer reclame maken - ik leer bepaalde taken naar bepaalde mensen toe te schuiven - ik leer een bijzondere groep mensen kennen Maar het meest bijzondere wat ik leer is hoe belangrijk onderwijs is. Ik heb met veel mensen om mij heen gepraat over dit project en ik heb enorm veel geleerd waarom onderwijs belangrijk is. Zo heb ik een gesprek gehad met een oudere man en hij sprak over het belang van meisjesonderwijs en hoe dat de wereld kan veranderen. Uit onderzoek blijkt dat meisjes die onderwijs krijgen, veel bewuster omgaan met het klimaat. Geschoolde meisjes krijgen daarnaast gezondere kinderen en de gezinnen zijn ook kleiner. Het is dus niet voor hen persoonlijk, maar ook voor de hele wereld van grote urgentie dat hierin stappen worden gemaakt. In het onderwijs zullen meisjes voorlichting krijgen over bijvoorbeeld seksualiteit of ongewenste intimiteit. Zo kunnen meisjes meer leren wat te doen in bepaalde situaties. Maar deze meisjes moeten wel de mogelijkheid hebben om onderwijs te krijgen. Daarom zal ik mij inzetten voor het onderwijs in Lwamalenge door ze een plek te geven om onderwijs te krijgen en door via leerlingen, ouders en leraren meer kinderen naar de school te werven. Door mijn bijdrage voor deze school zal ik ook bijdragen aan de toekomst.

 • ?!
  Anoniem

  28 januari om 21:37

  Ik steun met een gift
  €30

  Voor een mooi onderwijsproject!

 • ?!
  Anoniem

  28 december om 22:37

  Ik steun met een gift
  €10

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Vorige week
Eerder
Fa
Familie
20
M.
m. Essenburg
50
An
Anne
20
?!
Anoniem
30
?!
Anoniem
10