Bouw Community Centre & Kinderwerk
PKN Zwijndrecht naar Georgië
nu 1.297 doel 17.815
7% gefinancierd. nog 210 dagen
Laatste updates
05 december om 16:04:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

25 november om 23:30:00 uur
Pk
PKN Zwijndrecht naar Georgië

Vossenjacht + Georgische maaltijd 23/11

Afgelopen weekend hebben we onze acties afgetrapt met een leuke vossenjacht voor de kinderen en een Georgische Maaltijd met de gemeente.

Buurtbewoners moeten zaterdag gek op hebben gekeken van een Kangaroe, Circusdirecteur en Gekke Professor in de wijk. Of dat niet genoeg was, kwam er ook nog een Manke Voetballer, een Visser zonder Vijver en een Malle Man met Vlechten langs gewandeld. De kinderen vonden het prachtig en al snel waren de eerste groepen terug om het woord 'Sportveld' bij elkaar te puzzelen. De slimme meiden wonnen, waarna het tijd was voor een film op de zolder van Eltheto.

Ondertussen was het beneden een drukte van belang: alles werd klaar gezet voor de Georgische Maaltijd. We hebben met circa 60 gasten super lekker gegeten: Georgisch Kaasbrood, Shoarma à la Georgia, Chatsjapoeri, Vleesspiezen en Aubergineschotel om maar wat te noemen. Het was supper gezellig en lekker. En na de maaltijd wachtte een vette afwas, maar dat hadden we er natuurlijk voor over!

We hopen u en jou bij de volgende actie weer te zien!

Doel
Samen met lokale partners*, willen we starten met de realisatie van een Community Centre in Aghaiani, Georgië. Als eerste stap werken we aan een sportveld en/of speelplaats met faciliteiten. Zo kan er worden gewerkt aan een basis van vertrouwen met de lokale bevolking. Mogelijk leggen we ook de fundering voor het te bouwen Community Centre.

Daarnaast hopen we bij te dragen aan een kinderprogramma voor zo'n 50-70 kinderen in de buurt van een oude Sovjet legerbasis. Armoede en uitzichtloosheid na het vertrek van het leger kenmerken deze gemeenschap, waar in de zomer voor kinderen vrijwel niets te doen is.

*Beso & Darina Megrelishvili en Edward & Nona Martiashvili
Motivatie
Vanuit onze gemeente organiseren we om het jaar een werkvakantie voor jongeren. Zowel jongeren als de zendende gemeente krijgen zo de gelegenheid om de opdracht van Jezus (heb je naaste lief) praktisch handen en voeten geven door er voor die ander te zijn.

We hopen dat we met deze werkvakantie anderen echt kunnen helpen en dat deze werkvakantie ons verrijkt. Al is het maar het besef dat het voor je kansen en mogelijkheden nogal uitmaakt waar je wiegje in deze wereld heeft gestaan. Dat we in dat opzicht enorm rijk gezegend zijn. En dat het onze verantwoordelijkheid is iets te delen van onze rijkdom (gebed, tijd, geld, etc.).

We hopen ook dat we veel kunnen leren van de mensen die we ontmoeten. Al is het maar dat zij met zoveel minder tevreden en gelukkig zijn. Dat zij vaak meer vertrouwen in de toekomst aan de dag leggen dan je zou verwachten. En dat die ontmoetingen waardevol zijn.

Daarom kijken we enorm uit naar deze ervaring. Helpt u mee???
Projectfoto's
Beso Megrelishvili

Beso Megrelishvili is getrouwd met Darina en samen hebben ze een dochter van 3 jaar oud. Vanuit een Baptistengemeente in Tbilisi zijn zij uitgezonden naar Aghaiani. Zij geven leiding aan een huiskerk en leiden een daycare center voor kinderen uit het dorp.

De droom

Beso en Darina hebben het verlangen om, naast het nieuwe sportveld, een community center te bouwen. Dit gebouw kan gebruikt worden voor het kinderwerk en de zondagse diensten. Ook kunnen hier diverse activiteiten ontwikkeld worden voor de mensen uit het dorp. Een plaats waar jong en oud van harte welkom is.

Het project

Beso komt wekelijks naar Aghaiani om Bijbelstudies te geven en leiding te geven aan de zondagse bijeenkomsten. Er is een huisgemeente ontstaan van ca. 10 personen. Daarnaast is er een daycare center gestart voor kinderen van 5-15 jaar. In dit daycare center komen wekelijks 20-25 kinderen voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en sport- en spelactiviteiten.

Kees-Erik zet zich in voor Georgië !
Kees-Erik van Beek
nu 102 doel 1.160
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Arie helpt mee
Arie van Kooten
nu 102 doel 1.160
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Bouw mee!
Bram Roobol
nu 102 doel 1.201
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Niels naar greorgië
Niels Reedijk
nu 307 doel 1.201
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Sanne naar Georgie
Sanne van Kooten
nu 162 doel 1.160
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Werkvakantie Georgië
Marco Vis
nu 122 doel 1.201
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Bouw mee aan het community centre!
Christiaan Los
nu 402 doel 1.160
nog 210 dagen
Ontdek deze actie
Updates
 • ?!
  Anoniem

  5 december om 16:04

  Ik steun met een gift
  €77

 • Pk
  PKN Zwijndrecht naar Georgië

  25 november om 23:30

  Vossenjacht + Georgische maaltijd 23/11

  Afgelopen weekend hebben we onze acties afgetrapt met een leuke vossenjacht voor de kinderen en een Georgische Maaltijd met de gemeente. Buurtbewoners moeten zaterdag gek op hebben gekeken van een Kangaroe, Circusdirecteur en Gekke Professor in de wijk. Of dat niet genoeg was, kwam er ook nog een Manke Voetballer, een Visser zonder Vijver en een Malle Man met Vlechten langs gewandeld. De kinderen vonden het prachtig en al snel waren de eerste groepen terug om het woord 'Sportveld' bij elkaar te puzzelen. De slimme meiden wonnen, waarna het tijd was voor een film op de zolder van Eltheto. Ondertussen was het beneden een drukte van belang: alles werd klaar gezet voor de Georgische Maaltijd. We hebben met circa 60 gasten super lekker gegeten: Georgisch Kaasbrood, Shoarma à la Georgia, Chatsjapoeri, Vleesspiezen en Aubergineschotel om maar wat te noemen. Het was supper gezellig en lekker. En na de maaltijd wachtte een vette afwas, maar dat hadden we er natuurlijk voor over! We hopen u en jou bij de volgende actie weer te zien!

 • Ch
  Christiaan

  24 november om 09:51

  Ik steun met een gift
  €600

  Opbrengst Georgische Maaltijd + Collecte via Marlies

 • Ke
  Kees-Erik

  23 november om 12:39

  Ik steun met een gift
  €10

  Verkoop via marktplaats

 • Ke
  Kees-Erik

  19 november om 17:58

  Ik steun met een gift
  €25

  Marktplaatsverkoop voor werkvakantie

Donaties
Deze week
Vorige week
?!
Anoniem
77
Eerder
Ch
Christiaan
600
Ke
Kees-Erik
10
Ke
Kees-Erik
25