Bouw mee aan het community centre!
Sport en spel voor iedereen
doel 1160 + € 176
funding finished
Laatste updates
02 januari om 12:20:00 uur
Ch
Christiaan Los

Ik steun met een gift

Gift

02 januari om 08:01:00 uur
Ja
Jan

Ik steun met een gift

Succes Christiaan!

Doel
Ik geef graag een deel van mijn tijd en energie om de wereld een heel klein beetje mooier te maken vanuit de Bijbelse opdracht die we allemaal hebben: zie om naar je medemens! Georgië is een land van grote verschillen. Een bovenklasse die zich prima kan redden, maar ook een hele grote groep waar niet of nauwelijks naar wordt omgekeken en de afwezigheid van een sociaal vangnet. Ik draag er graag aan bij om iets van deze ongelijkheid weg te nemen.

Daarbij vind ik het vooral ontzettend gaaf om ook dit jaar weer leiding te mogen geven aan een groep van 15 mooie mensen die dit verlangen deelt en die hun vrije tijd en geld hieraan willen besteden. Ik hoop dat ik hier een bijdrage aan mag leveren en dat ik er zelf ook (weer) door wordt verrijkt.
Motivatie
Ik heb meerdere keren mogen ervaren hoe een werkvakantie het leven van mezelf (en anderen) verrijkt. Youtube kan zo'n ervaring niet overbrengen. Dat je ergens komt waar je even niet weet waar je moet beginnen om menselijk leed of onkunde te verzachten. Waar je met de neus op de feiten wordt gedrukt: als ik hier was geboren, had de wereld er heel anders uit gezien. Waar je beseft dat je zoveel hebt (kennis, geld, relatie, etc.) en dat je er vaak niet eens dankbaar voor bent. Dat er nog zoveel te delen valt.

Maar waar je ook inziet dat je veel kan leren van die ander. Waar mensen nog de tijd hebben, in plaats van de klok. Waar ze vertrouwen hebben in de toekomst, ook al lijkt dat helemaal niet realistisch. Waar geluk nog heel gewoon is. En waar de ontmoeting altijd nieuwe inzichten oplevert.

Die ervaring gun ik anderen daarom van harte. Help jij mee???
Projectfoto's
Beso Megrelishvili
Beso Megrelishvili is getrouwd met Darina en samen hebben ze een dochter van 3 jaar oud. Vanuit een Baptistengemeente in Tbilisi zijn zij uitgezonden naar Aghaiani. Zij geven leiding aan een huiskerk en leiden een daycare center voor kinderen uit het dorp.
De droom
Beso en Darina hebben het verlangen om, naast het nieuwe sportveld, een community center te bouwen. Dit gebouw kan gebruikt worden voor het kinderwerk en de zondagse diensten. Ook kunnen hier diverse activiteiten ontwikkeld worden voor de mensen uit het dorp. Een plaats waar jong en oud van harte welkom is.
Het project
Beso komt wekelijks naar Aghaiani om Bijbelstudies te geven en leiding te geven aan de zondagse bijeenkomsten. Er is een huisgemeente ontstaan van ca. 10 personen. Daarnaast is er een daycare center gestart voor kinderen van 5-15 jaar. In dit daycare center komen wekelijks 20-25 kinderen voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en sport- en spelactiviteiten.
Mijn team: PKN Zwijndrecht naar Georgië
Vanuit onze gemeente organiseren we om het jaar een werkvakantie voor jongeren. Zowel jongeren als de zendende gemeente krijgen zo de gelegenheid om de opdracht van Jezus (heb je naaste lief) praktisch handen en voeten geven door er voor die ander te zijn. We hopen dat we met deze werkvakantie anderen echt kunnen helpen en dat deze werkvakantie ons verrijkt. Al is het maar het besef dat het voor je kansen en mogelijkheden nogal uitmaakt waar je wiegje in deze wereld heeft gestaan. Dat we in dat opzicht enorm rijk gezegend zijn. En dat het onze verantwoordelijkheid is iets te delen van onze rijkdom (gebed, tijd, geld, etc.). We hopen ook dat we veel kunnen leren van de mensen die we ontmoeten. Al is het maar dat zij met zoveel minder tevreden en gelukkig zijn. Dat zij vaak meer vertrouwen in de toekomst aan de dag leggen dan je zou verwachten. En dat die ontmoetingen waardevol zijn. Daarom kijken we enorm uit naar deze ervaring. Helpt u mee???
Bekijk mijn team
Updates
 • Ch
  Christiaan Los

  2 januari om 12:20

  Ik steun met een gift
  €250

  Gift

 • Ja
  Jan

  2 januari om 08:01

  Ik steun met een gift
  €150

  Succes Christiaan!

 • Ne
  Nelleke

  27 december om 13:48

  Ik steun met een gift
  €50

 • Ch
  Christiaan Los

  23 december om 12:46

  Ik steun met een gift
  €400

  Gift

 • Ch
  Christiaan

  24 november om 09:53

  Ik steun met een gift
  €300

  Persoonlijke bijdrage

Donaties
Bijdrage team € 186
Deze week
Vorige week
Ch
Christiaan Los
250
Ja
Jan
150
Eerder
Ne
Nelleke
50
Ch
Christiaan Los
400
Ch
Christiaan
300