Oeganda Lwamalenge (reisleiding)
Onderwijs voor iedereen!
nu 132 doel 1.801
funding finished
Laatste updates
30 maart om 08:43:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

09 februari om 16:54:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Ma
Magda
30 maart om 08:42 uur

Go for it broer !

Doel
Graag wil ik de bewoners van Lwamalenge - Oeganda, helpen om goed onderwijs krijgen in hun regio. Er is daar vrijwel niets; geen stroom, stromend water en zelfs geen internet... Ons team gaat in Lwamalenga bouwen aan een extra schoolgebouw waarmee de school kan excelleren. De stenen en het dak betekenen veel meer dan alleen een gebouw om les in te geven; het is ook een verdere professionalisering van school. Deze professionalisering is essentieel, omdat de school daarmee extra leerkrachten én geld kan krijgen van de overheid en/of andere organisaties.
Motivatie
Jongeren zitten in een unieke fase van hun leven waarin veel mogelijk is. Wát ze in deze periode doen, zal ze ook vormen voor de rest van hun leven.
Ik vind het fantastisch als een jongere er bewust voor kiest om iets te willen betekenen voor een ander én bereid is daar ook flink voor te moeten werken. Natuurlijk is het super gaaf om een rondreis in een Afrikaans land te maken. Maar deze jongeren kiezen er bewust voor om geen toeristische rondreis te maken of in een resort te overnachten. Deze jongeren gaan naar Oeganda om de handen uit de mouwen te steken en de mensen daar te helpen.
Daar worden Wenda en ik enthousiast van, en dat willen we graag mede mogelijk maken. Omdat wij beide actief betrokken zijn bij het jongerenwerk van deze kerken en wij de jongeren goed kennen, zijn wij van mening dat wij de aangewezen personen zijn om met deze jongeren mee te gaan.
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.

Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  30 maart om 08:43

  Ik steun met een gift
  €100

 • ?!
  Anoniem

  9 februari om 16:54

  Ik steun met een gift
  €20

  Ma
  Magda
  9 februari om 16:54

  Go for it broer !

 • ?!
  Anoniem

  16 januari om 13:02

  Ik steun met een gift
  €10

  Goed bezig Duco, veel succes!

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
100
?!
Anoniem
20
?!
Anoniem
10