Jorn naar Wit-Rusland - Ichtus Leerdam
Geef kinderen de kans om het evangelie te horen
nu 379 doel 867
44% gefinancierd. nog 51 dagen
Doel
Jezus groot maken zowel in Wit-Rusland als in Leerdam, zowel met woorden als met daden.
Motivatie
Doordat wij in het westen zijn opgegroeid beseffen we ons heel vaak niet hoe gezegend we wel niet zijn. Een werkvakantie is daar een ideale kans voor. Niet alleen omdat we onze luxe achter ons laten, maar ook omdat we zien hoeveel slechter mensen het hebben die maar 1800 km van ons vandaan wonen. Vrijheid van geloof en overtuiging zijn daar niet vanzelfsprekend en als je stromend water hebt, heb je geluk. Van die omstandigheden kunnen we super veel leren. Het is heel erg mooi dat wij vanuit onze luxe deze mensen op zo een praktische manier kunnen helpen en daar hopelijk iets blijvends neer kunnen zetten. Kortom ik ben me ervan bewust dat ik zelf veel kan leren van deze reis en ik hoop andere mensen iets te kunnen laten zien van Gods liefde.
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland - teampagina
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die leven in moeilijke omstandigheden, te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord, hierover te vertellen en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.
Bekijk mijn team
Updates
Donaties
Bijdrage team € 379
Deze week
Vorige week
Eerder