Koen naar Oeganda
Onderwijs voor iedereen!
nu 37 doel 1.755
funding finished
Laatste updates
28 december om 22:38:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

05 december om 12:24:00 uur
Ha
Hanke

Ik steun met een gift

Succes! Fantastisch dat jullie dit gaan doen

Doel
Ik hoop dat ik door deze reis kan bijdragen aan een verbetering van de omstandigheden waarin onderwijs gegeven wordt in Lwamalenge.
Motivatie
Ik ga deze reis doen, omdat ik vind dat ieder kind recht heeft op onderwijs, ook op plekken waar het economisch minder gaat. Daarnaast denk ik dat deze reis een mogelijkheid is om mijn eigen ervaringen enorm te verrijken.
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.

Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  28 december om 22:38

  Ik steun met een gift
  €10

 • Ha
  Hanke

  5 december om 12:24

  Ik steun met een gift
  €25

  Succes! Fantastisch dat jullie dit gaan doen

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
10
Ha
Hanke
25