Marieke naar Wit-Rusland
nu 0 doel 1.067
0% gefinancierd. nog 248 dagen
Laatste updates
Doel
Graag zet ik mijn zomervakantie van 2020 in om met de jongeren uit mijn gemeente naar Wit-Rusland te gaan. Door middel van deze pagina wil ik daarvoor geld bij elkaar sparen. We willen helpen bij een kinderkamp, een oude school opknappen zodat er het hele jaar kinderen kunnen worden opgevangen, en behoeftige mensen bezoeken.
Motivatie
Ook in Wit-Rusland, het meest gesloten land van Europa, mag het licht van het Evangelie schijnen. Dit gebeurt niet rechtstreeks, omdat evangelisatie is verboden. Maar "onder een deksel" kan er toch iets van de liefde van Jezus Christus worden gedeeld. Heel graag draag ik daaraan bij!
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland Shkuntiki
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die moeten leven in moeilijke omstandigheden te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord hierover te vertellen, en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties. Toen we hoorden over de droom van Sergey ontstond direct het verlangen om onze bijdrage te gaan leveren in Shkuntiki. We kijken uit naar alle wonderdaden die God gaat verrichten voor de mensen in Shkuntiki!
Bekijk mijn team
Updates
Donaties
Bijdrage team € 0
Deze week
Vorige week
Eerder