nu 1.318 doel 31.920
4% gefinancierd. nog 156 dagen
Laatste updates
27 januari om 21:41:00 uur
Mb
MBR goes Uganda

Lezing Noorderlicht

"We hebben genoten van de lezing", "Het was boeiend", "Wat een prachtige foto's".
Zomaar wat enthousiaste reacties na de lezing over het Noorderlicht van 21 januari jl. Het was een hele geslaagde avond, met toch een mooie opkomst van rond de 70 mensen. Er is die avond hard gewerkt door Erik en zijn moeder, Marjan Spijkers (die de presentatie geheel vrijwillig deed), het catering team en het team voor de logistiek in de kerk. Met de mooie opbrengst van € 850,-.

Doel
Hilversum goes Uganda!

Wie weet heeft u het in de wandelgangen al vernomen: in de zomer van 2020 gaan 16 jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk naar Oeganda! Het is de eerste keer dat een dergelijke diaconale jongerenreis door 3 kerken in Hilversum wordt georganiseerd. Doel van deze reis is het meehelpen aan de bouw van een school in Lwamalenge. Daarnaast gaan jongeren met eigen ogen zien en horen hoe mensen in Oeganda wonen en werken.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt. Zo wordt er een website gemaakt, subsidie aangevraagd en allerlei acties bedacht om geld in te zamelen voor deze bijzondere reis! Deze acties worden door de jongeren zelf bedacht en uitgevoerd. Denk aan het verkopen van bloembollen en kerstbomen. Ook het houden van een concert en het organiseren van een dienstenveiling en een sponsorloop staan op het programma. Door middel van deze acties hopen jongeren het geld met elkaar in te zamelen voor deze bijzondere reis!

De komende periode gaat u ongetwijfeld meer gaan horen over deze enthousiaste Oeganda-jongeren. We hopen dat u - waar mogelijk - de acties van deze jongeren ondersteunt, zodat zij deze reis kunnen maken en later kunnen terugkijken op een onvergetelijke ervaring!
Motivatie
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn meer dan 290 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Samen met Stichting SHIF willen we verder bouwen aan dit project.

Judith naar Oeganda
Judith van der Schaar
nu 295 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Mijn reis naar oeganda
David Olde
nu 11 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Erik goes Uganda
Erik Beentjes
nu 31 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Anne naar Oeganda
Anne Philipse
nu 51 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Carlijn goes Uganda
Carlijn Ravenhorst
nu 251 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Anne-Sophie voor onderwijs in Oeganda
Anne-Sophie van Halsema
nu 11 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Koen naar Oeganda
Koen Bakker
nu 36 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Oeganda Jitta
Jitta voskuilen
nu 11 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Mijke naar Oeganda
Mijke Taal
nu 142 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Vrijwilligersreis Oeganda
Tijn Zeeman
nu 24 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
De weg naar Lwamalenge
Lieke van der Velde
nu 136 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Carlijn Heemskerk naar Uganda
Carlijn Heemskerk
nu 101 doel 1.755
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Help jij ons bouwen?
Floris Bronkhorst
nu 86 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
reisleider
Wenda Bergsma
nu 116 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Oeganda Lwamalenge (reisleiding)
Duco Bergsma
nu 11 doel 1.801
nog 156 dagen
Ontdek deze actie
Updates
 • Mb
  MBR goes Uganda

  27 januari om 21:41

  Lezing Noorderlicht

  "We hebben genoten van de lezing", "Het was boeiend", "Wat een prachtige foto's". Zomaar wat enthousiaste reacties na de lezing over het Noorderlicht van 21 januari jl. Het was een hele geslaagde avond, met toch een mooie opkomst van rond de 70 mensen. Er is die avond hard gewerkt door Erik en zijn moeder, Marjan Spijkers (die de presentatie geheel vrijwillig deed), het catering team en het team voor de logistiek in de kerk. Met de mooie opbrengst van € 850,-.

 • Mb
  MBR goes Uganda

  26 januari om 15:54

  Alle kleine beetjes helpen....

  Ondertussen zijn er ook een paar kleine acties gedaan. Die brengen per actie iets minder op maar vele kleintjes maken groot. Sinterklaas en zwarte pieten hebben verschillende gezinnen bezocht. Opbrengst € 340,- Er is glühwein en chocomelk verkocht na de kerstnachtdienst. Opbrengst € 338,-. Tijdens een kerstwandeling bij een van de kerk zijn er gulle gevers geweest. Opbrengst € 105,-. En er is flink geknoopt, er zijn poppetjes gemaakt die als sleutelhanger fungeren. Opbrengst € 204,-

 • Mb
  MBR goes Uganda

  21 januari om 14:39

  Heel veel stroopwafels

  Een mooie actie was de stroopwafel actie. Er zijn heel veel stroopwafels verkocht, 75 dozen vol. Op scholen tijdens 10 minuten gesprekken, meerdere zondagen in verschillende kerken in Hilversum, op verjaardagen, tijdens andere bijeenkomsten en in de netwerken van de jongeren. Met het resultaat van € 1862,-.

 • Mb
  MBR goes Uganda

  15 januari om 20:14

  Handgemaakte kaarsen

  Op 1 december in de Morgensterkerk en op 22 december in de Bethlehemkerk heeft Thea Furster een groot deel van haar prachtige handgemaakte kaarsen verkocht om een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de diaconale reis naar Uganda. De totale netto opbrengst van deze kaarsverkoop is € 858,-. Wij willen Thea en Andries heel hartelijk danken voor deze bijdrage.

 • Mb
  MBR goes Uganda

  4 januari om 13:46

  Oliebollen

  31 december, tijd voor oliebollen. In alle vroegte werden de oliebollen opgehaald door Lieke en haar ouders. Daarna hebben de jongeren in drie kerken de bollen uitgedeeld aan alle mensen die massaal oliebollen en appelbeignets hadden besteld. De jongeren die niet op de foto staan hebben meegedaan aan de oliebollen bezorgdienst. Wederom een mooi resultaat: € 856,-.

 • Mb
  MBR goes Uganda

  4 januari om 13:25

  Kerstbomen

  Op 14 december was het zover, het uitdelen van alle bestelde kerstbomen. Bij de Morgenster en de Bethlehemkerk kon iedereen de boom ophalen. Daarnaast zijn, er door een aantal ouders, nog bomen bezorgd in Hilversum. Dank iedereen voor het meehelpen. De actie heeft € 842,- opgeleverd.

 • Mb
  MBR goes Uganda

  2 januari om 14:49

  Bloembollen

  Op 8 november 2019 werden de bloembollen geleverd, een flinke klus om alle bestellingen klaar te maken. Maar het resultaat mag er zijn. Er zijn 270 bestellingen geplaatst, iedereen heeft zijn best gedaan om alles op tijd te bezorgen en de actie heeft het mooie bedrag van € 2369,- opgeleverd.

 • El
  Els

  31 december om 15:40

  Ik steun met een gift
  €20

  Veel plezier. Jullie gaan veel meemaken en beleven

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
El
Els
20