MBR goes Uganda
nu 66 doel 28.315
0% gefinancierd. nog 232 dagen
Laatste updates
Doel
Hilversum goes Uganda!

Wie weet heeft u het in de wandelgangen al vernomen: in de zomer van 2020 gaan 16 jongeren van de Morgenster, de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk naar Oeganda! Het is de eerste keer dat een dergelijke diaconale jongerenreis door 3 kerken in Hilversum wordt georganiseerd. Doel van deze reis is het meehelpen aan de bouw van een school in Lwamalenge. Daarnaast gaan jongeren met eigen ogen zien en horen hoe mensen in Oeganda wonen en werken.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt. Zo wordt er een website gemaakt, subsidie aangevraagd en allerlei acties bedacht om geld in te zamelen voor deze bijzondere reis! Deze acties worden door de jongeren zelf bedacht en uitgevoerd. Denk aan het verkopen van bloembollen en kerstbomen. Ook het houden van een concert en het organiseren van een dienstenveiling en een sponsorloop staan op het programma. Door middel van deze acties hopen jongeren het geld met elkaar in te zamelen voor deze bijzondere reis!

De komende periode gaat u ongetwijfeld meer gaan horen over deze enthousiaste Oeganda-jongeren. We hopen dat u - waar mogelijk - de acties van deze jongeren ondersteunt, zodat zij deze reis kunnen maken en later kunnen terugkijken op een onvergetelijke ervaring!
Motivatie
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn meer dan 290 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Samen met Stichting SHIF willen we verder bouwen aan dit project.

Judith naar Oeganda
Judith van der Schaar
nu 66 doel 1.755
nog 232 dagen
Ontdek deze actie
Mijn reis naar oeganda
David Olde
nu 0 doel 1.801
nog 232 dagen
Ontdek deze actie
Anne naar Oeganda
Anne Philipse
nu 0 doel 1.801
nog 232 dagen
Ontdek deze actie
De weg naar Lwamalenge
Lieke van der Velde
nu 0 doel 1.755
nog 232 dagen
Ontdek deze actie
Updates
Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder