reisleider
Onderwijs voor iedereen!
nu 137 doel 1.801
funding finished
Laatste updates
07 maart om 11:51:00 uur
Ja
Jacqueline

Ik steun met een gift

26 januari om 08:50:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
Met deze reis wil ik graag een bijdrage leveren aan de bouw van nieuwe klaslokalen voor een school voor kansarme kinderen in Lwamalenge (Oeganda).
Motivatie
Eén van de redenen voor het leiden van deze reis is dat ik graag mee wil werken aan het mogelijk maken van de wens van de jongeren zelf om een dergelijke reis te maken. Ik vind het prachtig om te zien dat jongeren zich graag willen inzetten voor anderen en meer willen leren van andere culturen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarnaast denk ik dat alle kinderen - waar ook ter wereld - recht hebben op goed onderwijs. Onderwijs is volgens mij de sleutel tot verandering. Meewerken aan de mogelijkheid dat meer kinderen goed onderwijs kunnen volgen is voor mij een andere reden om deel te nemen aan deze reis.
Projectfoto's
Jingo James
Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 
De droom
De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.
Het project
Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.
Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • Ja
  Jacqueline

  7 maart om 11:51

  Ik steun met een gift
  €20

 • ?!
  Anoniem

  26 januari om 08:50

  Ik steun met een gift
  €20

 • Ka
  Karin

  10 januari om 16:27

  Ik steun met een gift
  €20

  Lieve Wenda; wat een mooi initiatief. Jullie gaan deze klus klaren!

 • Ka
  Karin

  9 januari om 20:05

  Ik steun met een gift
  €20

  Wenda, dit is jou toevertrouwt ! Een warm hart voor een mooi initiatief .Goud waard !

 • Pe
  Peter Bras

  8 januari om 08:03

  Ik steun met een gift
  €10

  Go for it!

 • Ee
  Eef

  7 januari om 22:23

  Ik steun met een gift
  €25

  Lieve Wenda, fijn dat deze taak jullie is toevertrouwd! Wij willen jullie steunen met dit bedrag en wensen jullie een goede reis, succes en een behouden thuiskomst. Groetjes van Jan en Eef

 • Ma
  Marijke

  7 januari om 21:59

  Ik steun met een gift
  €10

  Veel succes!

 • ?!
  Anoniem

  7 januari om 21:36

  Ik steun met een gift
  €10

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Ka
Karin
20
Ka
Karin
20
Pe
Peter Bras
10
Ee
Eef
25
Ma
Marijke
10
?!
Anoniem
10
Vorige week
Eerder
Ja
Jacqueline
20
?!
Anoniem
20