HOOP voor de kinderen in Shkuntiki!
Geef kinderen de kans om het evangelie te horen
Ichtus naar Wit-Rusland - ondernemerspagina
nu 959 doel 6.000
funding finished
Laatste updates
28 november om 17:52:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Ac
Actiecommissie JV Ichtus
02 december om 21:16 uur

Hartelijk dank voor de zeer gulle gift!

04 september om 20:26:00 uur
A3
A3

Ik steun met een gift

Europaplein Samen Actief ook met Jeugdvereniging Ichtus in Leerdam; een schone zaak !!!

Doel
Wij gaan meehelpen met het organiseren van kinderkampen voor de kinderen uit het dorp Shkuntiki in Wit-Rusland. De kinderen worden hierdoor bevrijd uit de sleur van verveling en armoede, bovendien krijgen de kinderen te horen over het evangelie.

Daarnaast zullen we mensen uit het dorp Shkuntiki bezoeken die leven in extreme armoede. Naast onze aanwezigheid zullen we hen verblijden met een voedselpakket en kleine renovatiewerkzaamheden verrichten.

Tot slot zullen we samen met de mensen uit Shkuntiki aan de renovatie van het day care centre werken. Dit is een oud gebouw zonder keuken en faciliteiten. We gaan meebouwen aan een nieuwe keuken en knappen een lokaal voor de kinderen op. Eveneens werken we mee aan het hoofdgebouw van de locatie. Dit is een oude school van meer dan 70 jaar oud. We zullen de klaslokalen verbouwen tot slaapzalen en de buitenmuur van het gebouw vervangen.
Motivatie
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die moeten leven in moeilijke omstandigheden te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord hierover te vertellen, en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.

Toen we hoorden over de droom van Sergey ontstond direct het verlangen om onze bijdrage te gaan leveren in Shkuntiki. We kijken uit naar alle wonderdaden die God gaat verrichten voor de mensen in Shkuntiki!
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Updates
 • ?!
  Anoniem

  28 november om 17:52

  Ik steun met een gift
  €809

  Ac
  Actiecommissie JV Ichtus
  28 november om 17:52

  Hartelijk dank voor de zeer gulle gift!

 • A3
  A3

  4 september om 20:26

  Ik steun met een gift
  €150

  Europaplein Samen Actief ook met Jeugdvereniging Ichtus in Leerdam; een schone zaak !!!

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
809
A3
A3
150