Toekomst perspectief voor Shkuntiki
Geef kinderen de kans om het evangelie te horen
nu 829 doel 897
92% gefinancierd. nog 49 dagen
Laatste updates
24 januari om 16:24:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

23 december om 17:42:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
In de zomer van 2020 hoop ik met ichtus naar Wit-Rusland te vertrekken, om daar te helpen met het realiseren van een Day Care Centre. In dit centrum zullen in de toekomst kinderkampen gehouden worden. Door bij te dragen aan dit project hoop ik de kinderen uit hun dagelijkse sleur te halen, en hun een stukje blijdschap en hoop voor de toekomst te geven waarmee ze aan de slag kunnen in hun verdere leven. Bovendien hoop ik dat ik met mijn werk het evangelie uit mag dragen aan de kinderen. Daarnaast willen wij de arme mensen in Shkuntiki helpen en de Christelijke gemeente in de regio ondersteunen.
Motivatie
Hier in Nederland beseffen wij te weinig wat voor een gezegend en welvarend leven wij hebben, en wat voor een geschenk van God het is dat wij zo mogen leven. In Wit-Rusland hoop ik daarom in te zien dat het bij lang niet iedereen zo van zelf gaat als wij hier in Nederland denken. Bovendien zie ik het als onze taak van God om ons in te zetten voor onze naasten en het evangelie te verspreiden. Door mijn bijdrage aan deze werkvakantie hoop ik mij in te kunnen zetten voor onze naasten in Wit-Rusland.
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland - teampagina
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die leven in moeilijke omstandigheden, te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord, hierover te vertellen en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  24 januari om 16:24

  Ik steun met een gift
  €100

 • ?!
  Anoniem

  23 december om 17:42

  Ik steun met een gift
  €300

 • Ad
  Adri van Zessen

  28 november om 18:38

  Ik steun met een gift
  €50

  Wat een mooie titel Matthijn! Zet hem op

Donaties
Bijdrage team € 379
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
100
?!
Anoniem
300
Ad
Adri van Zessen
50