Vrijwilligersreis Oeganda
Onderwijs voor iedereen!
nu 25 doel 1.755
funding finished
Laatste updates
31 december om 13:36:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Jeej

28 december om 22:41:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
Geld ophalen om een school te bouwen in Oeganda.
Motivatie
Ik ga mee op reis naar Lwamalenge in Oeganda om de kinderen in Lwamalenge te helpen. Ik denk dat onderwijs ontzettend belangrijk is in ontwikkelingslanden. Door onderwijs kunnen kinderen uiteindelijk een goede baan krijgen en zo bestrijdt onderwijs armoede. Daarnaast zorgt onderwijs ervoor dat kinderen een mening kunnen vormen over de wereld. Voor ons in Nederland is het heel vanzelfsprekend om onderwijs te krijgen, maar dit is niet overal zo. Om toch onderwijs voor alle kinderen in Lwamalenge te kunnen verzorgen zijn de leraren een geweldig project gestart: een school die voor alle kinderen toegankelijk is. Het gaat inmiddels zo goed, dat de school aan het groeien is. Helaas barsten de kleine klaslokalen inmiddels zo ongeveer uit hun voegen en daarom zijn er nieuwe klaslokalen nodig. Ik zou het geweldig vinden om mee te kunnen helpen met het bouwen van deze lokalen, zodat er straks onderwijs is voor alle kinderen in Lwamalenge. De tweede reden om op deze reis te gaan is dat ik er heel veel van kan leren. Door de families van de kinderen op te zoeken kan ik hun leefsituatie beter leren begrijpen. Zo zal ik eraan worden herinnerd dat niet iedereen het zo goed heeft als wij hier in Nederland. Om bij te dragen aan een wereld waar elk kind onderwijs krijgt en om meer over de mensen uit Lwamalenge te leren ga ik mee.
Projectfoto's
Jingo James
Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 
De droom
De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.
Het project
Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.
Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
 • ?!
  Anoniem

  31 december om 13:36

  Ik steun met een gift
  €13

  Jeej

 • ?!
  Anoniem

  28 december om 22:41

  Ik steun met een gift
  €10

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Vorige week
?!
Anoniem
13
Eerder
?!
Anoniem
10