Investeer in de toekomst van kinderen
nu 3.862 doel 11.014
35% gefinancierd. nog 92 dagen
Laatste updates
16 oktober om 15:39:00 uur
Sy
Systeembeheerder

Ik steun met een gift

Doel
In de zomervakantie van 2021 hopen wij alsnog de reis te kunnen maken naar Zabrenici, nadat onze werkvakantie in 2020 is geannuleerd vanwege corona.
Samen met lokale bouwvakkers willen wij de aanbouw van het Day Care Centre (DCC) afmaken. Dat betekent stucen en verven van de muren, het maken van een plafond en het plaatsen van de keuken.
Samenwerken aan een veilige plek met meer ruimte voor de kinderen uit Zabriceni!

Daarnaast organiseren wij een kinderkamp voor de kinderen. In hun leven hebben ze weinig pleziertjes of bijzondere activiteiten. Wij organiseren voor hen een week vol sport en spel, die hopelijk voor hen onvergetelijk wordt
Motivatie
Veel kinderen in Zabrenici groeien op zonder hun ouders. Moldavië is een van de armste landen van Europa en veel inwoners zijn naar het buitenland vertrokken om te werken en hun kinderen blijven achter in moeilijke omstandigheden.

We hopen dat we door deze werkvakantie iets te kunnen betekenen voor de toekomst van deze kinderen,

Voor ons zelf hopen we te ervaren hoe het is om in land te leven waar de omstandigheden zo anders zijn dat wij gewend zijn Door samen te bouwen en te spelen hopen wij ons meer bewust te worden van een andere leefwereld waarin minder kansen zijn.

Projectfoto's
Victor Caminschi
Victor is getrouwd met Katea en vader van 4 kinderen. Hij is bouwvakker, pastor van de kerk in Zabriceni én leider van het dagcentrum. Als tiener was hij berucht in het dorp vanwege zijn criminele activiteiten. Nu zet hij zich met hart en ziel in voor kinderen en jongeren.
De droom
Een veilige plaats voor ieder kind, dat is de droom van Victor. Hij bouwt aan meer ruimte in het dagcentrum waar kinderen komen om te spelen en te leren. Door ondersteuning in het leren en het horen van de Bijbelse verhalen krijgen kinderen kans op een betere toekomst.
Het project
Victor geeft leiding aan een dagcentrum in Zabriceni. Drie keer per week komen kinderen naar het dagcentrum voor huiswerkbegeleiding, sport- en spelactiviteiten en een warme maaltijd. Ze krijgen ondersteuning in het leren, horen de Bijbelse verhalen en kunnen veilig spelen en sporten. Veel van deze kinderen groeien op in moeilijke situaties en worden regelmatig geconfronteerd met geweld en verslaving. Het dagcentrum is voor hen een veilige plaats waar ze zich thuis voelen.
Updates
  • Sy
    Systeembeheerder

    16 oktober om 15:39

    Ik steun met een gift
    €3862

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
Sy
Systeembeheerder
3862