Jorn naar Wit-Rusland - Ichtus Leerdam
Een bijzondere vakantie voor kinderen
nu 368 doel 1.326
28% gefinancierd. nog 207 dagen
Doel
Jezus groot maken zowel in Wit-Rusland als in Leerdam, zowel met woorden als met daden.
Motivatie
Doordat wij in het westen zijn opgegroeid beseffen we ons heel vaak niet hoe gezegend we wel niet zijn. Een werkvakantie is daar een ideale kans voor. Niet alleen omdat we onze luxe achter ons laten, maar ook omdat we zien hoeveel slechter mensen het hebben die maar 1800 km van ons vandaan wonen. Vrijheid van geloof en overtuiging zijn daar niet vanzelfsprekend en als je stromend water hebt, heb je geluk. Van die omstandigheden kunnen we super veel leren. Het is heel erg mooi dat wij vanuit onze luxe deze mensen op zo een praktische manier kunnen helpen en daar hopelijk iets blijvends neer kunnen zetten. Kortom ik ben me ervan bewust dat ik zelf veel kan leren van deze reis en ik hoop andere mensen iets te kunnen laten zien van Gods liefde.
Projectfoto's
Sergey K.
Sergey is getrouwd met Luba en vader van 2 kinderen. Hij werkt in de bouw en is pastor van een baptistengemeente. Met een duidelijk doel voor ogen werkt Sergey gedreven aan zijn droom.
De droom
Sergey’s droom is om zomerkampen te organiseren voor kinderen. Veel van deze kinderen zijn nog nooit op vakantie geweest en leven in armoede. Een zomerkamp geeft ze de kans om een fijne tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Ook krijgen ze hier het evangelie te horen.
Het project
Sergey heeft een stuk grond gekocht met daarop een oude school en vier houten huizen. Eén van de huizen is verbouwd tot dagcentrum waar kinderen wekelijks komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd. Zij leven in een moeilijke situatie en dit dagcentrum is een veilige haven. Om een vergunningen voor het organiseren van zomerkampen te krijgen, moet de oude school grondig verbouwd worden. Dit is een grote klus en Sergey kan jouw hulp goed gebruiken.
Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland - teampagina
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die leven in moeilijke omstandigheden, te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord, hierover te vertellen en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.
Bekijk mijn team
Updates
Donaties
Bijdrage team € 368
Deze week
Vorige week
Eerder