Coronahulp voor Mpigi
Steun voor een gemeenschap onder grote druk
nu 990 doel 1.250
79% gefinancierd. nog 3 dagen
Laatste updates
09 september om 19:40:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
Help ons mee om voor alle kinderen de lunches te kunnen blijven verzorgen. Help ons voor de leraren in ieder geval een bijdrage te blijven betalen, zodat zij hun gezin kunnen onderhouden. Help ons om in onze gemeenschap de buurtfunctie te kunnen blijven vervullen. Graag zorgen we voor voedsel voor diegenen die het het meest nodig hebben. Alle hulp is welkom. Heel hartelijk dank alvast.

(Het bedrag is een streefbedrag dat Livingstone voor iedere partner wil ophalen. Er is meer nodig, ook vanuit Nederland doen we wat we kunnen.)
Motivatie
De Coronacrisis heeft grote gevolgen in onze gemeemschap. Oeganda zit in een strenge lock down. Onze school is dicht sinds 15 maart 2020. Sindsdien is er geen les meer en krijgen de kinderen geen goede lunch meer. De leraren kunnen we niet goed meer betalen. De school heeft een buurtfunctie. Dagelijks staan er mensen aan de poort die om eten vragen. We proberen te doen wat we kunnen, maar we komen in alles te kort. Alle hulp is welkom.
Projectfoto's
Philomena Namirembe

Namirembe Philomena leidt de Queen of Peace High school. Zij is een pittige dame die visie heeft op de toekomst van de school, maar ook graag een handje helpt met praktisch kluswerk op de bouwplaats. 

De droom

Queen of Peace High school, een plek waar steeds meer jongeren de kans krijgen om middelbaar onderwijs te volgen. Philomena wil met de school en alle studenten een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap. 

Het project

Op de Queen of Peace High school krijgen ongeveer 200 studenten tussen de 13 en 23 jaar middelbaar onderwijs. Daarnaast wordt er in het dorp een alfabetiseringstraining en voorlichting over HIV/aids aangeboden. Verder is er een stuk grond waar gewassen worden verbouwd voor voedsel en eigen inkomen voor schoolspullen.

Extra Corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Updates
 • ?!
  Anoniem

  9 september om 19:40

  Ik steun met een gift
  €300

 • ?!
  Anoniem

  8 september om 13:46

  Ik steun met een gift
  €10

 • Li
  Lisette

  6 september om 20:26

  Ik steun met een gift
  €30

 • Ni
  Niek

  5 september om 12:52

  Ik steun met een gift
  €20

 • Es
  Esmée

  10 augustus om 19:11

  Ik steun met een gift
  €618

  We hebben geld ingezameld. Wij steunen met een gift!

 • Ma
  Martin

  7 augustus om 11:42

  Ik steun met een gift
  €10

  St
  Steffen
  7 augustus om 11:42

  Dank je wel Martin!

 • ?!
  Anoniem

  31 juli om 12:24

  Ik steun met een gift
  €1

 • ?!
  Anoniem

  31 juli om 12:20

  Ik steun met een gift
  €1

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
300
?!
Anoniem
10
Li
Lisette
30
Ni
Niek
20
Es
Esmée
618
Ma
Martin
10
?!
Anoniem
1
?!
Anoniem
1