Werkvakantie Georgië!
Sport en spel voor iedereen
nu 552 doel 1.201
funding finished
Laatste updates
15 februari om 12:10:00 uur
Ma
Marit

Ik steun met een gift

Eigen bijdrage

21 december om 21:04:00 uur
El
Ella & Kees

Ik steun met een gift

Veel succes met de voorbereidingen en een mooie reis!

Doel
Met een groep uit de Oude Kerk Zwijndrecht gaan wij dit jaar naar Georgië! Wij gaan hier helpen bij een project van Beso Megrelishvili. Zij geven leiding aan een huiskerk en leiden een daycare center voor kinderen uit het dorp.

Als groep gaan wij aan een sportveld/ speelplaats bouwen. Verder gaan wij eventueel de fundering leggen voor een Community Center. Naast het bouwen gaan wij een kinderkamp voor 50-70 kinderen in Vaziani organiseren.

Ik hoop dat wij met zijn allen een ontzettend mooie reis mogen hebben, waar we echt iets kunnen betekenen voor het project en de mensen daar. Al is het maar even een glimlach op het gezicht van een kind.
Motivatie
Een werkvakantie is een ontzettend mooie manier om iets voor een ander te betekenen. Je bent tijdens een werkvakantie niet voor jezelf bezig, maar echt voor de ander.

Maar naast iets te betekenen voor anderen, leer je zelf ook ontzettend veel van de mensen daar. De dankbaarheid, gastvrijheid, het vertrouwen in God en nog veel meer. Dit terwijl zij niet op een plek zijn geboren waar zorg, onderwijs en een dak boven je hoofd vanzelfsprekend is. Dit is heel bijzonder. Hier kunnen wij veel van leren.
Projectfoto's
Beso Megrelishvili

Beso Megrelishvili is getrouwd met Darina en samen hebben ze een dochter van 3 jaar oud. Vanuit een Baptistengemeente in Tbilisi zijn zij uitgezonden naar Aghaiani. Zij geven leiding aan een huiskerk en leiden een daycare center voor kinderen uit het dorp.

De droom

Beso en Darina hebben het verlangen om, naast het nieuwe sportveld, een community center te bouwen. Dit gebouw kan gebruikt worden voor het kinderwerk en de zondagse diensten. Ook kunnen hier diverse activiteiten ontwikkeld worden voor de mensen uit het dorp. Een plaats waar jong en oud van harte welkom is.

Het project

Beso komt wekelijks naar Aghaiani om Bijbelstudies te geven en leiding te geven aan de zondagse bijeenkomsten. Er is een huisgemeente ontstaan van ca. 10 personen. Daarnaast is er een daycare center gestart voor kinderen van 5-15 jaar. In dit daycare center komen wekelijks 20-25 kinderen voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en sport- en spelactiviteiten.

Mijn team: PKN Zwijndrecht naar Georgië
Vanuit onze gemeente organiseren we om het jaar een werkvakantie voor jongeren. Zowel jongeren als de zendende gemeente krijgen zo de gelegenheid om de opdracht van Jezus (heb je naaste lief) praktisch handen en voeten geven door er voor die ander te zijn. We hopen dat we met deze werkvakantie anderen echt kunnen helpen en dat deze werkvakantie ons verrijkt. Al is het maar het besef dat het voor je kansen en mogelijkheden nogal uitmaakt waar je wiegje in deze wereld heeft gestaan. Dat we in dat opzicht enorm rijk gezegend zijn. En dat het onze verantwoordelijkheid is iets te delen van onze rijkdom (gebed, tijd, geld, etc.). We hopen ook dat we veel kunnen leren van de mensen die we ontmoeten. Al is het maar dat zij met zoveel minder tevreden en gelukkig zijn. Dat zij vaak meer vertrouwen in de toekomst aan de dag leggen dan je zou verwachten. En dat die ontmoetingen waardevol zijn. Daarom kijken we enorm uit naar deze ervaring. Helpt u mee???
Bekijk mijn team
Updates
 • Ma
  Marit

  15 februari om 12:10

  Ik steun met een gift
  €336

  Eigen bijdrage

 • El
  Ella & Kees

  21 december om 21:04

  Ik steun met een gift
  €20

  Veel succes met de voorbereidingen en een mooie reis!

 • He
  Heleen

  21 december om 10:29

  Ik steun met een gift
  €10

  ????

Donaties
Bijdrage team € 186
Deze week
Vorige week
Eerder
Ma
Marit
336
El
Ella & Kees
20
He
Heleen
10