Ilana naar Gambia
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
nu 416 doel 1718
24% gefinancierd. nog 173 dagen
Doel
Het doel van de reis naar Gambia is het uitbouwen van de basisschool in Fajara zodat er meer kinderen naar de school toe kunnen. Ook gaan we deze kinderen vermaken door spelletjes met ze te spelen en activiteiten voor ze te organiseren. Op deze manier hopen we de lokale bevolking te kunnen bemoedigen.
Motivatie
Hoi! Leuk dat je op deze crowdfundingspagina kijkt. Ik heet Ilana en ik ben 18 jaar. Afgelopen zomer ben ik naar hetzelfde project geweest in Gambia. Tijdens de reis hebben we als groep gewerkt aan de afwerking van een school voor beroepsonderwijs en hebben we veel activiteiten gedaan met de kinderen uit de wijk. De ervaring die deze reis mij opleverde vond ik zo geweldig dat ik besloten heb om nog een keer te gaan. Dit keer om de basisschool uit te breiden; iets wat hard nodig is! De school is namelijk veel te klein in verhouding met het aantal kinderen dat ernaartoe wil. Verder zullen we projectleider Seal ondersteunen in zijn werk en de plaatselijke bevolking bemoedigen.
Ik vind het geweldig dat we met een groep van 25 mensen (veelal uit dezelfde kerk) op het project in Gambia mogen gaan helpen en ik heb er ontzettend veel zin in!

Om deze reis mogelijk te maken bent ook u hard nodig! Helpt u mee in gebed of met een financiële bijdrage?
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
 • Ma
  Manon

  15 november om 21:48

  Ik steun met een gift
  €3

  Zo leukk dat het weer gaat doen! Succes en veel plezier alvast!

 • Re
  René

  12 november om 18:16

  Ik steun met een gift
  €125

  Stroopwafels verkoop

 • Ke
  Kees

  11 november om 17:29

  Ik steun met een gift
  €48

  Goede reis en doe je best!

Donaties
Bijdrage team € 240
Deze week
Vorige week
Eerder
Ma
Manon
3
Re
René
125
Ke
Kees
48