Lotte naar Oeganda
Strijd tegen armoede
nu 263 doel 1645
16% gefinancierd. nog 155 dagen
Doel
Wij gaan met een groep jongeren naar Oeganda om hier een verschil te maken. Wij gaan helpen met het bouwen van een school, wij gaan activiteiten organiseren voor de mensen daar en nog veel meer! Mijn doel is hierom ook iets kunnen betekenen voor deze jongeren en mij sociaal meer kunnen ontwikkelen. We zullen de mensen daar iets geven maar zij zullen ons ook zeker wat geven, namelijk het geloof en blijdschap. Samen met de groep gaan wij er een top reis van maken en daar vertrouw ik ook zeker op!
Motivatie
Wat mij vooral motiveert is dat wat wij zullen doen in en voor Oeganda heel bijzonder is. Wij zullen voor de rest van ons leven deze herinneringen bij ons hebben en zullen van deze reis heel veel kunnen leren. Ik zal in geloof ook zeker kunnen groeien en wil dit graag delen met deze mensen in Oeganda. Als je vaak hoort over goede doelen heb je vaak niet door wat daar nou eigenlijk allemaal achter de schermen gebeurd, nu ik er zelf zo veel mee bezig ben realiseer ik me hoe belangrijk deze hulp die wij bieden is. Iets kunnen betekenen voor deze mensen geeft een goed gevoel, daarvoor zet ik mij er ook volledig voor in.
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen en een examenhal bij gekomen. Ons laatste team bouwde aan een keuken, toiletblok, hek en bekostigde een tweede stuk grond.  De school is enorm aan het groeien en het wordt tijd voor een administratiegebouw en nog meer klaslokalen. 

Mijn team: Jongeren Werkvakantie Lisse Oeganda
Naast dat we het geld nodig hebben voor de reis, willen we ook zichtbaarheid geven aan het project in Bukulula, de kinderen daar, de docenten en het mooie werk dat zij doen. En waar wij letterlijk en figuurlijk een steentje aan bij willen dragen, samen met jullie!
Bekijk mijn team
Updates
 • C&
  C&I

  12 january om 22:58

  Ik steun met een gift
  €50

  Love you!

 • Ma
  Madelon

  21 december om 14:39

  Ik steun met een gift
  €10

  Hoi Lotte,prachtig dat je dit doet,heel veel succes!!

  Lo
  Lotte
  21 december om 14:39

  heel erg bedankt!!

 • Ro
  Roelof

  12 december om 23:47

  Ik steun met een gift
  €15

  Out to Africa...mooi doel voor 2019

  Lo
  Lotte
  12 december om 23:47

  Dankjewel!

 • Hi
  Hilly

  9 december om 20:28

  Ik steun met een gift
  €10

  Succes!

  Lo
  Lotte
  9 december om 20:28

  dankje!!

 • Fr
  Frank

  9 december om 20:21

  Ik steun met een gift
  €25

  Lo
  Lotte
  9 december om 20:21

  Dankuu!

Donaties
Bijdrage team € 153
Deze week
Vorige week
C&
C&I
50
Eerder
Ma
Madelon
10
Ro
Roelof
15
Hi
Hilly
10
Fr
Frank
25