Marlies naar Gambia
Uitbouw van een basisschool voor iedereen!
nu 240 doel 1670
14% gefinancierd. nog 173 dagen
Doel
Ik wil een mooie en indrukwekkende tijd met de jongeren mee maken in Gambia. Ik wil ze leren hoe een deel van de wereld is.
Motivatie
Ik ben ooit naar Zambia geweest en dat vond ik al super tof. Ik wilde altijd nog een keer terug naar een Afrikaans land. Het is super tof dat we dit met een leuke groep mogen doen uit de kerk. Dit geeft nog meer kracht om je best te doen.
Projectfoto's
Sylvester Seal Jammeh

Je partner is Youth for Christ in Gambia, waar Sylvester Seal Jammeh sinds 2006 directeur is. Hij is een enthousiaste en bevlogen leider en wordt ondersteund door zijn vrouw Rose Temmah en tientallen vrijwilligers. 

De droom

Youth for Christ wil jongeren helpen een keuze voor Jezus te maken en hier concreet vorm aan geven. Directeur Sylvester hoopt dat de diverse scholen en het jongerencentrum hieraan bijdragen.  

Het project

Op het Youth for Christ Centrum wordt les gegeven op de basisschool. De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, social training, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding en eten uitdelen en gevangenen bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een nieuwe highschool in Faraba en een school voor vakonderwijs in Brufut. Nu is het tijd voor de uitbouw van de basisschool in Fajara!

 

Mijn team: Geloof in Gambia
DROOM, DURF, DOE en DEEL (Marco Borsato, 2010) DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint. DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander. DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie. DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf. (Gambia, 2019)
Bekijk mijn team
Updates
  • 1 january om :

Donaties
Bijdrage team € 240
Deze week
Vorige week
Eerder