Eva naar Moldavië
Een warme plek voor jong en oud
nu 814 doel 902
funding finished
Doel
Van 18 juli t/m 25 juli hoop ik mee te gaan met de Ichthus groep naar Moldavië!
Hier hopen we verder te bouwen aan het Day Care Center, waar wij vorig jaar het dak hebben gerenoveerd.
Dit doen wij voor de allerarmste kinderen en ouderen uit de dorpen Bozieni en Dubovca.
Kinderen komen naar de Day Care Center voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding en sport- en spelactiviteiten.
Veel kinderen kennen geen 'thuis'. Ze groeien op in armoede en moeilijke omstandigheden. Vaak worden zij geconfronteerd met verslaving en geweld. Het Day Care Center is een veilig plek waar zij liefde en geborgenheid ervaren.
Ook de ouderen uit deze dorpen worden hier ondersteund.

Het doel:
Het doel dat wij als groep hebben is om verder te gaan met de renovatie van het Day Care Center, waardoor er nog meer mensen opgevangen en ondersteund kunnen worden. We willen door deze renovatie van het DCC een veilige, mooie plek maken, zodat het goede werk wat hier gedaan wordt nog jaren door kan gaan.
Daarnaast gaan we een kinderkamp organiseren en bij mensen thuis in het dorp aan de slag, waarbij het huis een opknapbeurt kan gebruiken.
Motivatie
Ik ben van mening dat door het investeren in kinderen, je investeert in de toekomst van een land. Kinderen hebben namelijk de toekomst!
Hoe mooi is het dat wij daar door middel van deze werkvakantie aan bij mogen dragen (door middel van de renovatie en de kinderkampen), zeker in een van de armste landen van Europa!

Door middel van jouw donatie draag jij ook een steentje bij aan de toekomst van de kinderen in Moldavië! Doe mee!
Projectfoto's
Mihai

Pastor Mihai, oud-militair, theoloog en leider van het DCC in Bozieni. Hij is getrouwd en vader van 3 kinderen. In 2015 is hij samen met zijn gezin naar Bozieni verhuisd om zich in te zetten voor de armste kinderen kinderen en kwetsbare ouderen in Bozieni en Dubovca (buurdorp).

De droom

Mihai droomt van plek waar liefde en geborgenheid is voor jong en oud. Een huis van God waar iedereen het evangelie van Jezus kan horen en zien.

Het project

In samenwerking met Youth for Christ Moldavië wordt er gewerkt aan de opbouw van een Day Care Centre (DCC) voor jong en oud. In 2017 heeft Mihai op wonderlijke wijze een gebouw kunnen kopen. In 2019 is er, in samenwerking met een groep jongeren uit Alblasserdam, een nieuwe verdieping en een nieuw dak geplaatst waardoor er meer dan 300m2 bijgekomen is. Wekelijks komen meer dan 30 kinderen naar het project voor huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en sport- en spelactiviteiten. Ook wordt er vanuit het DCC voor meer dan 50 kwetsbare families gezorgd. Zij krijgen voedselpakketten en een warme maaltijd.

Mijn team: Ichthus goes Moldavië 2020
Wij willen gehoor geven aan de oproep van Jezus om onze naaste lief te hebben. We willen delen van onze liefde en welvaart in het armste land van Europa. We hopen zo de kinderen en mensen in Bozieni een hart onder de riem te steken en hen iets van de liefde van Jezus te laten zien.
Bekijk mijn team
Updates
Donaties
Bijdrage team € 814
Deze week
Vorige week
Eerder