Hoop voor de kinderen in Shkuntiki!
nu 0 doel 1.037
0% gefinancierd. nog 249 dagen
Laatste updates
Doel
In de zomer van 2020 hopen we met Ichtus ons twee weken lang in te zetten en te helpen in het organiseren van kinderkampen voor de kinderen uit de regio van Shkuntiki. Zo halen wij ze uit een sleur van verveling en bovendien krijgen ze wat te horen over het evangelie.

Daarnaast zullen we ook naar de mensen uit het dorp gaan die in extreme armoede leven.

Tot slot zullen we helpen met de mensen uit Shkuntiki om aan de renovatie van het day care centre te werken. Dit is een oud gebouw zonder keuken en faciliteiten. We gaan meebouwen aan een nieuwe keuken en knappen een lokaal voor de kinderen op. Eveneens werken we mee aan het hoofdgebouw van de locatie. Dit is een oude school van meer dan 70 jaar oud. We zullen de klaslokalen verbouwen tot slaapzalen en de buitenmuur van het gebouw vervangen.
Motivatie
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen welke moeten leven in moeilijke omstandigheden te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen welke nog niet van het evangelie hebben gehoord hierover te vertellen, en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.

Toen we hoorden over de droom van Sergey ontstond direct het verlangen om onze bijdrage te gaan leveren in Shkuntiki. We kijken uit naar alle wonderdaden die God gaat verrichten voor de mensen in Shkuntiki!
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland Shkuntiki
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die moeten leven in moeilijke omstandigheden te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord hierover te vertellen, en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties. Toen we hoorden over de droom van Sergey ontstond direct het verlangen om onze bijdrage te gaan leveren in Shkuntiki. We kijken uit naar alle wonderdaden die God gaat verrichten voor de mensen in Shkuntiki!
Bekijk mijn team
Updates
Donaties
Bijdrage team € 0
Deze week
Vorige week
Eerder