Luuk naar Moldavië 2020
Een warme plek voor jong en oud
nu 842 doel 945
funding finished
Laatste updates
08 maart om 11:21:00 uur
Op
Opa en oma van Asperen

Ik steun met een gift

10 januari om 21:01:00 uur
Ge
Gerrit

Ik steun met een gift

Alsjeblieft vriend, maar niet meer zo je collega laten schrikken door net te doen alsof je afwezig bent terwijl je in zijn plaats werkt.

Lu
Luuk
10 januari om 21:29 uur

Hahahhahaa thanks man! ??

Doel
Door het benodigde geldbedrag op te halen, kunnen wij de inwoners van het plaatsje Bozieni (Moldavië) erg goed helpen. Met het geldbedrag en de hulp van onze groep hopen wij deze zomer goed werk te verrichten. Wij willen het plaatselijke Day Care Centre opknappen. Vorig jaar zijn we hier al mee aan de slag geweest en hebben toen als groep al veel werk kunnen verrichten. We hebben een extra verdieping en een dak op het gebouw kunnen zetten. Daarnaast willen wij als groep ook oude, arme, zieke mensen helpen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Wij zullen de huisjes opknappen en zo deze mensen een zet in de goede richting proberen te geven. Ten slotte willen we net als vorig jaar twee kinderkampen organiseren. Wij vermaken de kinderen de gehele dag, de kinderen krijgen wat lekkers mee en zij komen de volgende dag weer net zo vrolijk aan.
Motivatie
Vorig jaar ben ik samen met een groep van 30 deelnemers naar Moldavië gegaan, om eens te kijken hoe zo'n reis nou gaat en of het wat voor mij is. Wij hebben als groep zoveel werk kunnen verrichten en ik kon goed merken dat de mensen zo blij waren met de hulp. Ik vind het belangrijk om de medemens te helpen. Daarnaast leer ik er zelf ook heel veel van.
Projectfoto's
Mihai

Pastor Mihai, oud-militair, theoloog en leider van het DCC in Bozieni. Hij is getrouwd en vader van 3 kinderen. In 2015 is hij samen met zijn gezin naar Bozieni verhuisd om zich in te zetten voor de armste kinderen kinderen en kwetsbare ouderen in Bozieni en Dubovca (buurdorp).

De droom

Mihai droomt van plek waar liefde en geborgenheid is voor jong en oud. Een huis van God waar iedereen het evangelie van Jezus kan horen en zien.

Het project

In samenwerking met Youth for Christ Moldavië wordt er gewerkt aan de opbouw van een Day Care Centre (DCC) voor jong en oud. In 2017 heeft Mihai op wonderlijke wijze een gebouw kunnen kopen. In 2019 is er, in samenwerking met een groep jongeren uit Alblasserdam, een nieuwe verdieping en een nieuw dak geplaatst waardoor er meer dan 300m2 bijgekomen is. Wekelijks komen meer dan 30 kinderen naar het project voor huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd en sport- en spelactiviteiten. Ook wordt er vanuit het DCC voor meer dan 50 kwetsbare families gezorgd. Zij krijgen voedselpakketten en een warme maaltijd.

Mijn team: Ichthus goes Moldavië 2020
Wij willen gehoor geven aan de oproep van Jezus om onze naaste lief te hebben. We willen delen van onze liefde en welvaart in het armste land van Europa. We hopen zo de kinderen en mensen in Bozieni een hart onder de riem te steken en hen iets van de liefde van Jezus te laten zien.
Bekijk mijn team
Updates
 • Op
  Opa en oma van Asperen

  8 maart om 11:21

  Ik steun met een gift
  €13

 • Ge
  Gerrit

  10 januari om 21:01

  Ik steun met een gift
  €15

  Alsjeblieft vriend, maar niet meer zo je collega laten schrikken door net te doen alsof je afwezig bent terwijl je in zijn plaats werkt.

  Lu
  Luuk
  10 januari om 21:01

  Hahahhahaa thanks man! ??

Donaties
Bijdrage team € 814
Deze week
Vorige week
Eerder
Op
Opa en oma van Asperen
13
Ge
Gerrit
15