Mijn reis naar oeganda
Onderwijs voor iedereen!
nu 12 doel 1.801
1% gefinancierd. nog 49 dagen
Laatste updates
28 december om 22:34:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
Mijn doel is om te zorgen dat de wereld weer een stukje gelijker wordt, zodat de mensen in Lwamalenge ook een goed leven kunnen hebben.
Motivatie
Ik ga mee omdat het mij tegen de borst stuit dat er nog zoveel kinderen in de wereld zijn zonder de mogelijkheid een opleiding te volgen, die niet de kans krijgen zich te ontwikkelen en zichzelf uit de armoede te trekken, ik wil ook heel graag een keer zien hoe echte armoede er uit ziet. Ik ga mee om te helpen dat te veranderen, zodat alle kinderen in de toekomst een opleiding kunnen krijgen.
Projectfoto's
Jingo James

Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 

De droom

De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.

Het project

Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.

Mijn team: MBR goes Uganda
Bekijk mijn team
Updates
  • ?!
    Anoniem

    28 december om 22:34

    Ik steun met een gift
    €10

Donaties
Bijdrage team € 2
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
10