William Wit-Rusland - Ichtus Leerdam
Geef kinderen de kans om het evangelie te horen
doel 867 + € 12
extra steun welkom, nog 49 dagen
Laatste updates
24 december om 21:20:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Doel
In de zomer van 2020 ga ik samen met Ichtus voor twee weken naar Wit-Rusland, Shkuntiki. Hier mogen we onze naasten dienen door een helpende hand te bieden bij het project van Sergey. Zo helpen we mee met het organiseren van kinderkampen en daarnaast werken we samen met de mensen uit Shkunktiki aan de renovatie van het day care centre en het hoofdgebouw
Motivatie
Wat mij motiveert om mee te gaan met deze reis is het helpen van de naasten in landen waar de welvaart minder is. Wij als jongeren in Nederland hebben de mogelijkheden om te studeren en vrijheid om te geloven. Door naar Wit-Rusland te gaan wil ik de mensen daar laten merken dat wij er voor ze zijn en ze willen helpen. dit door praktisch iets te maken maar ook door sociaal contact en activiteiten.
Projectfoto's
Sergey Korotkevich

Sergey Korotkevich is getrouwd met Luba en samen hebben ze twee jonge kinderen. Sergey is pastor van een baptistengemeente in Sharkovshchina en projectleider van de kamplocatie en day care centre in Shkuntiki.

De droom

Sergey’s droom is om christelijke zomerkampen te organiseren voor kinderen uit de regio. Veel van deze kinderen hebben nog nooit het evangelie gehoord en leven in schrijnende armoede. Een zomerkamp geeft kinderen de kans om een fijne en ontspannen tijd te hebben met leeftijdsgenoten. Daarnaast bouwt Sergey een day care centre waar kinderen wekelijks kunnen komen voor huiswerkbegeleiding, Bijbels onderwijs en een warme maaltijd.

Het project

In Shkuntiki, 15 km vanaf Sharkovshchina heeft Sergey in 2017 een stuk grond gekocht met daarop een oude school en 4 houten huizen. Een van de huizen gaat gebruikt worden als day care center. De oude school wil hij verbouwen tot kamplocatie zodat hij christelijke zomerkampen voor kinderen kan organiseren.

Wij sparen gezamenlijk voor dit project

Wij sparen als team onze reis bij elkaar. Daarvoor is ruim 32.000 euro nodig. Check onze teampagina voor onze crowdfunding. 

Wij nodigen ondernemers uit om mee te sparen voor het werkbudget op lokatie. Voor de verbouw van het pand is circa 10.000 euro nodig. Check de ondernemerspagina.

Mijn team: Ichtus naar Wit-Rusland - teampagina
Binnen onze jeugdvereniging, Ichtus Leerdam, bestaat de behoefte om mensen die leven in moeilijke omstandigheden, te helpen een betere toekomst te realiseren. Daarnaast zien we het als onze roeping om Jezus niet alleen in woord maar ook in daad te dienen. We vinden het belangrijk om kinderen die nog niet van het evangelie hebben gehoord, hierover te vertellen en hoop te bieden in hun soms uitzichtloze situaties.
Bekijk mijn team
Updates
  • ?!
    Anoniem

    24 december om 21:20

    Ik steun met een gift
    €500

Donaties
Bijdrage team € 379
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
500