Coronahulp voor Bukulula
Steun voor een gemeenschap onder grote druk
nu 21 doel 1.250
2% gefinancierd. nog 3 dagen
Laatste updates
20 augustus om 18:31:00 uur
Wi
William Lubega

Coronahulp helpt echt

We kregen foto's binnen van Willam. Er worden veel voedselpakketen gedeeld. Mensen ervaren het af en toe als een wonder dat er iemand naar hen omkijkt. Heel fijn om dit voor hen te kunnen doen.

Doel
De Coronacrisis heeft grote gevolgen in onze gemeemschap. Oeganda zit in een strenge lock down. Onze school is dicht sinds 15 maart 2020. Sindsdien is er geen les meer en krijgen de kinderen geen goede lunch meer. De leraren kunnen we niet goed meer betalen. De school heeft een buurtfunctie. Dagelijks staan er mensen aan de poort die om eten vragen. We proberen te doen wat we kunnen, maar we komen in alles te kort. Alle hulp is welkom.
Motivatie
Help ons mee om voor alle kinderen de lunches te kunnen blijven verzorgen. Help ons voor de leraren in ieder geval een bijdrage te blijven betalen, zodat zij hun gezin kunnen onderhouden. Help ons om in onze gemeenschap de buurtfunctie te kunnen blijven vervullen. Graag zorgen we voor voedsel voor diegenen die het het meest nodig hebben. Alle hulp is welkom. Heel hartelijk dank alvast.

(Het bedrag is een streefbedrag dat Livingstone voor iedere partner wil ophalen. Er is meer nodig, ook vanuit Nederland doen we wat we kunnen.)
Projectfoto's
William Lubega

Iedereen uit het dorp kent William. Als kippenhouder, betrokken dorpsbewoner, pastor, politieman of schooldirecteur. Samen met zijn vrouw Sara en docenten runt hij de kleuter- en basisschool in zijn geboortedorp.

De droom

De droom van William is dat alle leden van de gemeenschap, ook de meest kwetsbaren, actief participeren in de gemeenschap. Op die manier wil hij honger, armoede, analfabetisme, ziektes en stigmatisering bestrijden.

Het project

In 2012 startte Real Shepherd School, onderdeel van de ‘Real shepherd community development foundation’. Al een aantal jaar spaarde William door middel van kleine ruimten die hij verhuurde als kamers. Inmiddels zijn deze kamers klaslokalen geworden en zijn er nieuwe klaslokalen, een examenhal, keuken, toiletblok en administratiegebouw bij gekomen. De school is enorm aan het groeien,er zijn nu zo'n 460 kinderen. Tijd voor om de kleine ruimten om te bouwen tot grote klaslokalen!

Extra Corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Updates
 • Wi
  William Lubega

  20 augustus om 18:31

  Coronahulp helpt echt

  We kregen foto's binnen van Willam. Er worden veel voedselpakketen gedeeld. Mensen ervaren het af en toe als een wonder dat er iemand naar hen omkijkt. Heel fijn om dit voor hen te kunnen doen.

 • In
  Ingrid

  14 augustus om 16:39

  Ik steun met een gift
  €10

 • ?!
  Anoniem

  14 augustus om 10:27

  Ik steun met een gift
  €1

 • St
  Steffen

  11 augustus om 16:07

  Ik steun met een gift
  €10

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
In
Ingrid
10
?!
Anoniem
1
St
Steffen
10