Extra land voor de school
Onderwijs voor iedereen!
nu 160 doel 620
funding finished
Laatste updates
11 oktober om 22:58:00 uur
?!
Anoniem

Ik steun met een gift

Succes!

Doel
Help mee met het financieren van het extra stuk land voor de school. De eerste 2/3 is al gedaan en het land is al aangekocht, maar nog niet afbetaald. Met jouw hulp kan de school straks uitbreiden en nieuwe klassen met kinderen de kans geven op goed onderwijs.
Motivatie
Jingo James wil extra land kopen om de school te kunnen uitbreiden. Dat is belangrijk want de school groeit en de huidige ruimte is beperkt. Er is nu al 2/3 opgehaald voor dit stuk land en 1/3 moet nog gefinancierd worden. Jingo heeft alles gedaan om lokaal ook fondsen te werven, maar vanwege de Corona-crisis is het onmogelijk gebleken bij de kerk, lokale en regionale overheid steun te krijgen.
De ouders van de school zouden ook bijdragen, maar deze zijn allen in de problemen gekomen vanwege Corona. Voor hen is het zaak het dagelijks eten voor het gezin bij elkaar te krijgen.
Projectfoto's
Jingo James
Jingo, headteacher Herbert en andere leraren van deze school weten als geen ander wat het is om niet naar school te kunnen. Gelukkig kregen zij in hun eigen kindertijd de kans om naar de Children's Sure House School in Kiwangala te gaan; een school waar iedereen welkom is. 
De droom
De leraren willen graag wat terug doen voor andere arme kinderen in Oeganda. Zij vinden dat iedereen naar school moet kunnen, hoe jong/ oud/ rijk/ arm dan ook. Vandaar dat zij een nieuwe school gestart zijn in Lwamalenge die toegankelijk is voor iedereen.
Het project
Door deze school kan iedereen weer naar de basisschool. De oudste leerling is momenteel 18 jaar. De school barst uit zijn voegen. Er zijn zo'n 350 kinderen en er zijn te weinig klaslokalen en materialen. Ondanks tekorten, had de school in 2019 de hoogste examenresultaten van alle scholen in de omgeving! Samen met Stichting SHIF bouwen we verder bouwen aan dit project.
Extra corona-hulp

Spaar met Livingstone voor extra Corona-ondersteuning voor alle partners. Extra steun is keihard nodig. Vaak gaat het geld direct op aan voedsel of een bijdrage aan het salaris. Maar soms zijn er andere noden zoals ziekte.

Onze partners weten waar de nood het hoogst is en kunnen snel en effectief handelen. Geef van harte, iedere bijdrage telt. Alvast heel hartelijk dank. Kijk op: ikdoemee.lst.nl/corona/

Updates
 • ?!
  Anoniem

  11 oktober om 22:58

  Ik steun met een gift
  €50

  Succes!

 • ?!
  Anoniem

  17 september om 22:29

  Ik steun met een gift
  €30

 • Ma
  Mathieu van Noort

  15 september om 20:26

  Ik steun met een gift
  €20

  Geweldig project van een geweldig team zeer betrokken onderwijzers

 • ?!
  Anoniem

  10 september om 15:21

  Ik steun met een gift
  €50

 • In
  Ingrid

  20 augustus om 18:15

  Ik steun met een gift
  €10

  Van harte aanbevolen dit project. Succes James Jingo!!

Donaties
Deze week
Vorige week
Eerder
?!
Anoniem
50
?!
Anoniem
30
Ma
Mathieu van Noort
20
?!
Anoniem
50
In
Ingrid
10